Filmtime

Happy Feet fick en Oscar 2006 för bästa animerade film. Och det kan jag förstå! Det här är en helt underbar film med härliga karaktärer med starka personligheter. Särskilt bra är den om man också har sett den mycket populära dokumentärfilmen Pingvinresan innan. Det ger en bra verklighetsgrund att jämföra med när man ser den här filmen. Om du inte sett den – se den! Eller se båda två förresten för båda är värda att ses.

The Departed med bl.a. Matt Damon, Jack Nicholson och Leonardo DiCaprio vann även den flera Oscar 2006, bl.a. för Bästa film. Det här är en smått galen dramathriller där alla lurar alla och det gäller att som tittare var med precis hela tiden. Den handlar om en polis (DiCaprio) som får i uppdrag att infiltera en gangsterboss (Nicholson). En annan polis (Damon) får i uppdrag att spränga gangsterbossens liga, men han är egentligen mullvad och tipsar gangsterbossen i hemlighet. En historia som är spännande, krånglig och totalt invecklad i alla karaktärer i filmen. Vem kan man egentligen lita på? I slutet blir det lite komiskt och vi satt faktiskt och skrattade fast det egentligen inte var ett dugg roligt. Men det blev bara så oerhört komiskt när hela härvan nystades upp. Jag kan verkligen rekommendera den här filmen, för även om jag inte brukar gilla sådana här filmer tyckte jag den här var klart sevärd.

Enda anledningen till att The Contract hamnade på min beställningslista på Lovefilm var att jag skylle fylla upp listan med 10 filmer för att få delta i en tävling och den här fanns med någonstans på en topplista. Och hur hamnade den där? Den här filmen är totalt värdelös och jag sov en liten stund i slutet eftersom jag inte orkade med att se eländet. En tvättäkta B-film eller kanske ännu lägre. Se den inte. Där rök 1,5 timme av mitt liv som hade kunnat användas bättre. Gäsp…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s