Häxa – bortom tiden av Celia Rees

Detta är fortsättningen till boken Häxa. Precis som Ika skrev i kommentaren till mitt inlägg om del 1 Häxa, förlorar del 2 lite av charmen eftersom man vet att det är fiktivt. I ettan påstods det ju att vi fick ta del av äkta dagbokspapper av häxan Mary (The Marypapers) som levde under 1600-talets USA.

I Häxa – bortom tiden, eller the Sorceress som den heter på engelska, får vi veta vad som hände sedan. Vad som hände Mary senare i livet och om hennes ättlingar. Boken inleds med att Agnes, en ung tjej med indianskt påbrå, läser boken Häxa och känner igen en del av det som står där. Hon är säker på att hon är en ättling till Mary och skriver ett mail till Alison Ellman, vars e-mailadress står i slutet av boken.

Tyvärr förstörs som sagt intrycket av boken av att första delen utges för att vara sann. Egentligen är Häxa – bortom tiden bra. Den är intressant eftersom man får veta mycket hur det var när nybyggarna kom till Amerika och tryckte undan indianerna, som Mary lever ihop med. Gillar man historiska romaner så gillar man den här. Och det är en väldigt bra ungdomsbok. Men som sagt, en del av charmen är förlorad i del 2. Del 1 kan jag rekommendera att läsa, men del 2 kan man både ha och mista.

Annons

4 tankar på “Häxa – bortom tiden av Celia Rees

  1. Ahh, vad bra att du skriver om Rees nya. Jag blev lite förtjust i Häxa och läste hennes andra böcker. Det är inte riktigt samma känsla och ton, Häxa är som du skriver en bra bok, men Rees verkar inte pricka riktigt rätt i senare böcker.

  2. Har nyss läst ut Häxa och läste din Blogg nyss och har nu letat efter en blogg som skriver av boken så man kan läsa den på Media ist för att vänta tills biblioteket öppnar imorgon för det är stängt på Söndagar. vet du vart man kan läsa den? (på media?).

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s