The Return of Hjärtans Fröjd av Per Nilsson

Eftersom jag var på föreläsning för Per Nilsson i tisdags kunde jag nästan höra hans röst under hela boken. Och det gav en helt annan klang till texten med hans härliga skånska i bakhuvudet än min egen småländska.

Per Nilsson är en ny bekantskap för mig. Jag läste Hjärtans Fröjd först i somras. Under min egen ungdomstid läste jag nästan uteslutande hästböcker så det finns en hel värld av ungdomsförfattare för mig att upptäcka där ute. Lite spännande faktiskt.

The Return of Hjärtans Fröjd inger stora förhoppningar, efter att ha läst del 1 samt lyssnat på författaren själv och hans tankar både inför första boken och den här. Det är spännande att få veta vad som hände med karaktärerna efter den där himlastormande första kärleken. Och Nilssons språk är sig likt, så där lite kryptiskt och med ett helt eget liv. Det är nog inte helt enkelt för en tonåring att följa och jag är inte säker på att de förstår alla ”knorrar” som levereras. Men jag gillar det i alla fall.

Men jag kan inte riktigt säga vad jag tycker om själva handlingen. Det är inte riktigt som jag väntat, men alldeles självklart ändå när man ger sig tid att tänka efter. Men nja… Reaktionerna av karaktärerna i boken känns lite konstiga. Det känns inte så verklighetstroget och jag blir lite trött på deras vuxna rekationer. De är ju trots allt inte så gamla och jag känner inte så många som skulle hantera situtationen som de gör.

Det är en helt ok bok, men jag får inte samma lovekänsla som inför första boken.

Annons

4 tankar på “The Return of Hjärtans Fröjd av Per Nilsson

  1. Åh nej! Vad trist att du inte tyckte om boken… Jag köar på boken på biblioteket och jag har sett fram emot läsandet ända sedan jag såg att boken hade kommit – och nu vill jag inte bli besviken..! Nåja, jag får läsa och se vad jag tycker! 😉

  2. Men det kan ju också vara så att jag hade alldeles för höga förväntningar på den. Jag blev så själaglad när jag fick veta att det kom en fortsättning.

    Så fortsätt längta o se fram emot boken! Det kan ju vara så att vi tycker helt olika. 🙂

  3. varför skulle inte ungdomar förstå boken? jag förstår den lika bra som någom som är fem år äldre. och ja, jag håller med om att första boken var bättre och att det nästan var självklart det som hände. men annars en bra bok.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s