Filmtime

Nu var det ett bra tag sen jag uppdaterade vilka filmer jag sett. Det har blivit en hel del film på sista tiden, men jag har inte hunnit med att skriva om dem. Här kommer i alla fall en liten uppdatering med några av filmerna jag har sett. Jag kan knappast ta med alla filmerna…

Babel. Den här filmen tog ett tag att komma in i och förstå. Det är flera olika historier som utspelas parallellt och jag fick först inget grepp om hur dessa hörde ihop med varandra. När det väl klickade föll allting på plats samtidigt och då blev filmen ruskigt bra. Brad Pitt och Cate Blanchett spelar två av rollerna i den här mycket sevärda filmen.

Två marockanska pojkar bestämmer sig för att testa ett gevär de har fått och som säga ha en räckvidd på 3 km. Olyckligtvis får det väldigt stora konsekvenser och en radda av människor och familjer dras in i olyckan.

Linas kvällsbok. Visst, boken är alltid bättre än filmen. Det vet man ju redan innan. Men min man har inte läst boken och han blev också grymt besviken på filmen. Jag tyckte den var rätt så dålig faktiskt. Det fanns en hel del roliga scener och visst, man vred sig i soffan av skam vid vissa känna-igen-sig-scener. Men i övrigt var det inget att ha. Läs boken och skippa filmen är mitt tips.

Stranger than fiction. Tänk dig själv att du när du står och borstar tänderna plötsligt hör en berättarröst som berättar precis vad du gör och vad du tänker och hur du känner. Det är precis vad som händer huvudkaraktären Harold Crick i den här filmen. Han ropar hallå och tror att det bara är någon i närheten, men det finns ingen där. När rösten senare berättar att han ska dö får han självklart panik. Han söker upp en psykolog som genast konstaterar schizofeni, vilket han förnekar. Istället söker han hjälp av en litteraturprofessor att hjälpa honom att hitta vad han tror är en författare som håller på och skriver en bok om just honom. Han måste hitta författaren och be honom/henne att inte skriva in hans död i boken.

Låter det knäppt? Det är det också…. Will Ferrell, Dustin Hoffman, Maggie Gyllenhaal och Emma Thompson är alla med i den här ruskigt roliga filmen. Den var faktiskt riktigt kul. Jag kan verkligen rekommendera den här filmen.

5 tankar på “Filmtime

 1. Åh, Babel gillade jag också, men den slår inte Iñárritus (regissören) Amores Perros, Älskade hundar tror jag den heter på svenska. Tre parallella hundhistorier som löper samman. Inspelad i Mexiko och då även spanskspråkig.

  Linas kvällsbok visade vi på min skola för en tid sedan i samband med arbete med värdegrunden, men den blev ingen hit. Niornas killar satt mest och stönade. Kanske den passar bättre om man visar den i samband med sex- och samlevnadsundervisningen.

 2. Amores Perros har jag faktiskt inte sett så tack för tipset!

  Jag tänkte faktiskt också att Linas kvällsbok kanske passade under sex- och samlevnadsprojektet. Det är rätt mkt man kan plocka därifrån och diskutera.

 3. Babel är dålig.
  Linas kvällsbok måste man nog vara i den åldren för att ta till sig. Visade den en gång nånstans där det fanns unga, värsta succen
  Stranger than ficition är så skruvad så den är bra.

  Fårga filmexperten så kan ni får flera råd vilka filmer som är värda att se.

  MVH peter

 4. Nädu Peter… Babel är inte dålig!

  Linas kvällsbok är definitivt för tonåringar, men det är ju ingen överraskning iofs.

  Filmexpert? Hmmm… Nja, jag vet inte om jag skulle kalla dig det. Och mtp hur många filmer jag ser skulle jag isf också kunna kalla mig filmexpert. 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s