Jodå, visst blev det av

Vi stod där i aulan idag. Fröken Nina och jag tillsammans med ytterligare två kollegor och 2 (!) elever. Fler elever kom förväntansfullt in i den öppna aulan och frågade vilken film som skulle visas. Nobelpriset i litteratur lockade inte speciellt så de gick igen…

Vi hade inte rosa sparkdräkter! Men faktiskt så ropade vi ett litet ”äntligen” bara för att. Doris Lessing. Japp. Inte läst något av henne men känner ju till henne i alla fall. När jag senare på em berättade för bildläraren vem som vunnit började hon direkt redogöra för denna fantastiska författares verk. Är jag världens sämsta svensklärare eller vad? Jag har inte läst Moberg och jag har inte läst Lessing.

Jag tror jag bloggar för mycket. Tänk om jag skulle lägga lite av den tiden på att läsa Moberg och Lessing istället?!

Hur många av er har läst något av Doris Lessing?

Javisst!
Nej
Doris? Vem?
pollcode.com free polls

8 tankar på “Jodå, visst blev det av

 1. Hej, jag tycker du ska lämna Moberg åt sitt öde, du har säkert sett filmerna? Jag tycker du ska börja med Martha, första delen i hennes (sk?) självbiografi. Hur bra som helst.
  Signe

 2. Tycker att ”Malin” är en av de mest tilltalande bokbloggarna. Resonemang kring böcker blandat med det personliga gör den riktigt läsvärd. Hur många svensklärare finns det (?) och hur många har en lika bra blogg???

 3. Nje, jag har inte läst något av Lessing, men eftersom jag är ett stort fan av postkolonialistisk litteratur ska jag åtminstone köpa ”Gräset sjunger”. Intressant verkar den vara.

 4. Som jag skrev i min blogg så har jag två böcker av Lessing i bokhyllan, men har aldrig kommmit mig för att läsa. Än 😉
  Kul att det i år blev en författare man känner till sedan innan! 🙂

 5. Signe – tack för tipset!

  Junitjej – tack! 🙂

  Anonym – tack… 😀

  Fröken Evans – jag ska också ta tag i läsningen av Lessing tänkte jag. Bara för att.

  Lise – då är det bara att sätta igång och läsa! 😀

 6. Så roligt att det blev en kvinnlig romanförfattare! Jag läste några av hennes böcker för sisådär tjugo år sedan och den jag fortfarande kommer ihåg är Det femte barnet. Nu ska jag nog läsa något mer. Kul att det för en gångs skull blev en författare jag har läst!

 7. Magica de Hex – javisst är det kul att det är så många som känner till o har läst henne?! Jag tillhör ju visserligen inte den skaran men jag ska snart se till att hamna där! 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s