Lilis bok av Valérie Dayre

Den här boken fick jag i händerna av vår litteraturpedagog. Hon ger oss många bra böcker, vår litteraturpedagog på skolan. I tisdags kväll var jag tvungen att stanna kvar på jobbet längre eftersom min man hade utvecklingssamtal. Jag hade feberfrossa och mådde verkligen skit. Jag insåg att det inte var någon idé att sätta mig ner och rätta eller göra någon annan nytta. Det hade bara blivit paj av det. Jag bad om en tunn bok som jag kunde sitta i lugn och ro och läsa under tiden istället och då fick jag Lilis bok i handen.

Den handlar om 12-åriga Lili som blir lämnad på en rastplats av sina föräldrar. De bara åker ifrån henne för att få tillbringa lite semester på egen hand. Hennes enda sällskap är en hund som har mött samma öde som henne. Hon får en skrivbok av en snäll kvinna på rastplatsen och den använder hon flitigt och skriver dagbok i.

Ungefär i mitten av boken tar händelsen en annorlunda och mycket oväntad vändning. Jag var tvungen att bläddra tillbaka och läsa om lite för att hänga med. Hela slutet av boken är en omvälvande upplevelse och som läsare måste man vara med i svängarna. Väldigt intressant måste jag säga.

Eftersom jag inte mådde bra när jag läste den här boken hade jag först jättesvårt att orka koncentrera mig på alla vändningar och tänkte nästan ge upp. Men jag höll i och trotsade feberyrandet. Som tack för det har jag fått en bok på hjärnan. Den här boken fastnade i tankarna eftersom den är så annorlunda och att den tvingar läsaren till att fundera. Helt klart läsvärd och en riktig tankeställare. Dessutom är det en mycket bra ungdomsbok eftersom den skapar så många tankar och frågor.

1 tanke på “Lilis bok av Valérie Dayre

  1. Jag fick den rekommenderad av en kollega, och läste den för ett tag sedan. Det riktigt häftiga är just att man blir grundlurad flera gånger! Jag fick också gå tillbaka och kolla om jag hade missat något, men så var det ju inte. Faktiskt en bra och annorlunda slukarbok!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s