Bokfemman vecka 45

Förra veckan fick ni chansen att besöka era favoritvärldar ur böckerna. Den här veckan ska ni få låta litteraturen komma hem till er istället. Kanske träffade ni på någon intressant person under ert besök förra veckan? Eller vill ni kanske få chansen att träffa någon annan av era favoritkaraktärer?

För den här veckans tema ska ni få bjuda hem fem valfria litterära (fiktiva) karaktärer på en middagsbjudning. Tänk vad intressant att få sitta vid bordet och diskutera med dina fem favoritkaraktärer, eller kanske är de inte dina favoriter men bara otroligt intressanta ändå. Välj fem personer du skulle vilja bjuda till din lilla fest och motivera varför du har valt just dem.

Veckans tema för Bokfemman är middagsbjudning. Välj fem fiktiva litterära karaktärer som du vill bjuda hem på middag och motivera dina val.

 • Mr Darcy. (Pride&Prejudice av Jane Austen) Jag valde att inte besöka honom och hans värld förra veckan, men jag skulle väldigt gärna se honom som gäst vid mitt bord. Tänk er själva att ha denna artiga gentleman som bordsherre. Jag inbillar mig att man skulle kunna ha väldigt djupa diskussioner om livet med honom och han och jag skulle nog kunna sitta och prata om hästar en del. Jag skulle även vilja veta lite mer om honom och hans liv. Hur gick det med honom och Elisabeth sen?
 • Mark Darcy. (Bridget Jones dagbok av Helen Fielding) Jag kan inte låta bli att bjuda in dem båda! Tänk vad kul att ha båda Darcy där! Även han är artig och en riktig gentleman, dessutom med en stor portion humor. Han skulle nog vara väldigt underhållande och rolig att ha som middagsgäst och han skulle nog gärna hjälpa till i köket med det som behövdes. Han skulle nog också tycka att det var rätt kul att få träffa sin namne och få chansen att prata med honom.
 • Bridget Jones. (Bridget Jones dagbok av Helen Fielding) Jag avskyr egentligen boken, men fullkomligt älskar filmen. Bridget är i alla fall en rolig och helgalen tjej som det händer mycket kring. Med henne i sällskapet har man garanterat inte tråkigt. Dessutom hade det varit intressant att höra henne filosofera över det faktum att vi har hela 2 Mr. Darcy vid bordet. Jag tror hon skulle kunna liva upp och göra festen riktigt rolig och lyckad. Det kan i och för sig hända att det händer någon liten olycka när hon är i farten, men det är väl smällar man får ta helt enkelt.
 • Tom Booker (The Horse Whisperer av Nicholas Evans) Jag tycker att detta är en helt fantastisk man. Han är vänlig mot allt och alla och har en så underbart fin hand med djur och då särskilt hästar. Jag tror man skulle kunna lära sig mycket av honom, inte bara om hästar utan även om medmänsklighet. Han skulle få alla att trivas och se till att alla hade någon att prata med och trivdes. Den perfekta gästen helt enkelt. Han har dessutom varit med om en hel del spännande saker i sitt liv och jag skulle älska att sitta och lyssna när han berättade om allt.
 • Holly. (P.S Jag älskar dig av Cecelia Ahern) Hon verkar vara en tjej som är lätt att tycka om och som tycker om att ha roligt. Jag tror hon skulle bidra med mycket skratt och roligheter. Dessutom skulle hon nog även uppskatta även de djupare diskussionerna om livet och där har hon en hel del erfarenheter att bidra med. Hon är nog en sådan där tjej som verkligen kan prata om allt och inget med.

Och vad skulle man bjuda på? Jag är väldigt förtjust i plockmat som man kan gå och ta lite av allt eftersom. Jag skulle nog ha ett bord med en massa olika smårätter, olika sorters kyckling och diverse tillbehör. Till efterätt skulle det bli någon god chokladkaka av något slag. Det är nästan så man blir lite sugen på att ha den här festen nu! Någon som känner sig lockad att komma?

Nu är det din tur! Vilka fem karaktärer skulle du bjuda till din middagsbjudning?

33 tankar på “Bokfemman vecka 45

 1. Nu är jag klar med min, och jag vill bara lovorda dig för det trevliga, och roliga, ämnet på veckans bokfemma 🙂

 2. Hihi, underbart tema! Om jag nu lyckas att svara på den själv så lär jag också ha både Mark Darcy och mr Darcy med 🙂

 3. Det här var det roligaste ämnet hittills. Jag hade fantastiskt kul när jag satte ihop min middag. Fast jag tror inte att någon annan vill komma. Min middag är rejält kuslig.

 4. Jättebra tema!! Min lista är redan klar, och nu önskar jag bara att jag kunde bjuda in dem i verkligheten. Vad kul det skulle vara!

 5. Guuuud, vad roligt, det är nästan så jag är sugen p åriktigt att ha en litterär fest… Haft en historisk fest en gång då jag bjöd in lite olika karaktärer (dvs folk fick klä ut sig;) men litterär är ju super!

 6. Nu är min lista klar!
  Jag har inte läst en enda av dom böcker där dina middagsgäster figurerar, men jag har ju sett filmen ”Bridget Jones dagbok”. Fast därifrån skulle jag nog valt en helt annan person … den osympatiske Daniel Cleaver, bara för att få sparka honom på ”smalbenet” … 😉

 7. Det här var ett riktigt roligt tema. Först tänkte jag att det skulle bli jättelätt, men det visade sig vara lite klurigare än jag trott. Men nu har det blivit en middagsfemma i alla fall.

 8. Åh vad roligt det har varit att läsa om era middagar! Jag har inte hunnit skriva några kommentarer till er men jag har njutit av era listor lite i bakgrunden.

  Och självklart är ni välkomna att besöka min bjudning miss e! Tar du med dig vinet? 🙂

 9. Ja, det var ju svårt att hinna med en stor bjudning med så kort varsel så det fick bli fem olika middagsdejter med tillhörande meny för min litterära gäster… 😉

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s