Systrar i jeans – fjärde sommaren av Ann Brashares

Det här är fjärde och sista boken i den fantastiska serien om vännerna Bridget, Lena, Carmen och Tibby och deras magiska jeans.

Vännerna bor numera långt ifrån varandra eftersom de studerar eller jobbar på annan ort. Det blir allt svårare att hitta tid att träffas tillsammans alla fyra. De har fortfarande tät mailkontakt och telefonkontakt, men det var länge sedan de sågs tillsammans hela gänget.

Det här är en härlig och mysig serie om vänskap och om allt som en tonårstjej går igenom. Eftersom serien innehåller 4 böcker som alla utspelar sig om somrarna får man också följa de olika tonårsbekymmar som en tjej i de åldrarna går igenom. Perfekt läsning för tonårstjejer som känner igen sig, men även för äldre som kanske har glömt hur det var att vara tonårstjej eller som själv helt enkelt kan minnas tillbaka till sin egen ungdomstid. Kort sagt har den något för alla. De fyra tjejerna i boken är alla väldigt olika personligheter med olika typer av bekymmer men de har en stark vänskap som binder dem samman.
Har ni inte läst en enda av de här böckerna kan jag varmt rekommendera det. Jag har kastat mig över alla delar så fort de kommit och jag har aldrig blivit besviken. Jag sörjer lite att serien nu är slut och att jag inte får följa tjejerna mer. Och strunta förresten att se filmen som är baserad på böckerna. Den har inget av den charm och stämning som är så speciell för de här böckerna.

3 tankar på “Systrar i jeans – fjärde sommaren av Ann Brashares

  1. Anonym – håller helt med!

    Skolfröken – filmen borde inte ens få kallas vara en basering av boken… Böckerna är fantastiska! Läs dem!

  2. Sanslöst bra böcker!!! Men vad tusan hände med filmen!?! Den var den dåligaste jag sett, de hade ju förtusan ändrat nästan hela berättelsen, till och med bytt namn på kostos, i filmen hette han kostas.. Den var en riktig besvikelse… Men böckerna är otroligt bra, jag skulle också vilja tipsa om ” Om jag kunde drömma” av Stephenie meyer. Om du inte har läst den förstås. den tappade min anda, kunde inte andas normalt i några dagar xD

    // Sofie

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s