Bokfemman vecka 51

Nu är det dags för årets sista Bokfemma! Jag kan inte låta bli att utbrista i ett tänk vad tiden har gått fort… Ni är många som har deltagit, en del nästan alla veckor och en del vid enstaka inhopp. Ni har skänkt en massa bra boktips och ibland också lärt mig vilka böcker man ska undvika, när ämnet varit sådant. När jag startade Bokfemman var min ambition att jag skulle ha ett återkommande tema i min blogg, men aldrig kunde jag tro att det skulle sprida sig så och att så många skulle delta! Och många som deltagit har inte lämnat spår i kommentarsrutan, men jag har hittat er ändå tack vare loggarna som Susnet skickar mig varje dag med all statistik.

Nog babblat. Ni vet ju redan veckans tema. Förra veckan listade vi årets bottennapp och nu är det dags för det roligaste, nämligen årets höjdpunkter! Och för min egen del kommer det att vara svårt att bara välja 5 för det har varit ett mycket bra bokår för mig i år.

Veckans tema är årets bästa böcker. Nämn dina fem favoriter från årets läslista.

 

 • Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer. Jag kommer fortfarande ihåg när jag hämtade ut bokpaketet med den här boken. Vi skulle åka till svärföräldrarna på middag och jag började läsa boken redan i bilen och blev helt fast. Vi stannade i skolan på vägen för att maken skulle in och jobba någon timme och jag satt kvar i bilen och läste, totalt uppslukad. Jag var nog totalt asocial den dagen för jag fick inte boken ur tankarna och ville bara hem och läsa. En stark upplevelse.

 

  • Onåd av J.M Coetzee. Jag föll totalt för den här boken som jag har förstått väcker antingen älska-känslor eller hata-känslor. Efter den här boken ville jag kasta mig över fler av hans böcker, men det har tyvärr inte blivit av. Men det finns ju ett år nästa år också.
 • Harry Potter and the Deathly Hallows av J.K Rowling. Jag bara måste ha med en Harry Potterbok på listan. Jag läste del 3-7 i år och fastnade totalt i denna förtrollade värld. Sista delen sträckläste jag liggandes i soffan mitt under renoveringen av vårt uterum. Maken var jätteglad… Så är det att ha en bokmal till fru.

 

 

Jag tänker inte fuska och lägga till bubblare på listan, men jag kan säga att det finns en hel del böcker i min högerkolumn som borde ha fått vara med åtminstone på en liten bit.

Nu är det din tur! Vilken är din topp fem av årets bästa läsupplevelser?

33 tankar på “Bokfemman vecka 51

 1. Jag är först ut med att publicera min bokfemma den här veckan tror jag minsann! Det blev en lista med fem faktaböcker som har gett mig kunskap, aha-upplevelser, inspiration, glädje och läsupplevelse.

  Läs listan på bokmamman.blogspot.com

 2. Nu är min femma klar. Just som jag tryckte på ”publish” kom jag på att Vi måste tala om Kevin borde ha varit med där, men jag vet inte vilken jag skulle ta bort i så fall … Problematiskt.

 3. Nu är min lista också klar, och jag har tydligen inte läst så många fempoängare i år. Så det var inte jättesvårt att välja ut de fem bästa.

 4. Nu har jag funderat och tänkt och plitat och skrivit och åstadkommit en lista över några av mina favoriter 2007.

 5. Nu är jag med, för allra första gången… Fick fundera en hel del, det var inte helt enkelt och det blev en salig blandning!

 6. Nu är den klar, men fy vad svårt. Jag har läst många böcker som alla borde få varit med på listan, men nu kunde de ju inte få vara det ;-).

 7. Inte lätt att begränsa sig till ynka fem böcker, men nu är även min bokfemma klar. (Även om jag fuskade genom att göra en maratonlista i går…)

 8. Nu blev jag lite förvånad och var tvungen att kolla upp. Marley är skriven av John Grogan och inte Josh Groban men visst hade det varit kul om operasångaren hade skrivit den!

 9. Det är så gött att se att det hinner bli så många bra böcker under ett år, men så svååårt att välja, men här är min lista iaf 🙂

 10. När jag skulle göra min lista insåg jag att det faktiskt blivit några böcker lästa även i år, även om de kunde varit flera:-) Min lista ligger på min blogg nu. Tack också för många kul teman i bokfemman under 2007!

 11. Min bäst-femma är klar, det har varit dunderkul att sammanställa den. Håller med de som tycker att det har varit ett bra bokår.

 12. Äntligen klar med min bokfemma. Det tog lång tid att plocka ut de bästa böckerna, och sen när jag äntligen var klar så hade min blogg försvunnit. Så sista bokfemman för i år blir den första på min nya blogg.

 13. Har också antagit utmaningen så här för att summera det goda bokåret! Önskar dock att jag hade listat alla böcker jag läst, har blivit mer medveten sedan jag började blogga om alla. Vill tacka dig för ett fint bokfemmeår!

 14. åh, va kul det här verkar! jag hoppar på bokfemman när ni kommer igång igen. Nu blev det en bra lång beställning från adlibris med böcker jag läst om i bokfemman, tack!

 15. Så blev det visst en bokfemma för mig också denna veckan, var tvungen att fuska annars hade den ju aldrig blivit klar så nu finns mina tre listor att kika på…

  Tack för ett fint bokår allihop!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s