Goodnight Nobody av Jennifer Weiner

Den här boken är den första boken i Ninas English Book Club. Jag är verkligen ute i sista minuten för den skulle vara färdigläst under hösten och nästa bok har redan föreslagits… Men jag måste ha tidspress på mig för att göra saker. Om jag har gott om tid drar jag bara ut på det länge istället. Och jag klarade ju faktiskt tidsgränsen med några dagar till godo! 🙂

Kate är en amerikansk hemmafru som har gått från trendigt liv i New York till mammaliv i förorten. Hon är rätt trött på sin händelselösa tillvaro och saknar livet i New York. Dessutom tycker hon att hon är långt ifrån alla andra perfekta hemmafruar och deras lika perfekta barn, som tagna ur Desperate Housewives hela bunten. När hon hittar en av sina grannar brutalt mördad i köket börjar hon en egen undersökning. Vem kan ha velat döda en hemmafru?

Vi får följa Kate under hennes undersökning och i livet hon levde innan hon blev hemmafru. En del saker blir jag helt nipprig på, som att hon inte tar tag i sitt liv utan bara gnäller och skyller ifrån sig. Och allvarligt talat – hur kan man gå och gifta sig med någon man inte älskar? Och hur kan man gå omkring och vara så otroligt kär i en man som hon aldrig haft ett förhållnade med? Efter så många år? Jag kan verkligen inte förstå den här tjejen.

Boken är ok, men inte mer. Ibland är det kanske lite spännande och det kommer fram en del intressant saker i hennes undersökning. Men när man lägger ifrån sig boken är karaktärerna redan borta ur huvudet och handlingen känns över för länge sen. Det finns ingen saknad alls. Det här måste vara en av hennes sämre böcker för hon har ju även skrivit In Her Shoes. Jag har boken här hemma men har inte läst den än. Däremot har jag sett filmen och den gillade jag mycket. Jennifer Weiner kan nog bättre än så här så hon ska få en ny chans av mig. Hon har dessutom väldigt bra service för bokklubbar som har valt hennes böcker att läsa. Klicka på länken så kommer du till en massa FAQ, kan lyssna och läsa på utdrag ur hennes böcker osv.

1 tanke på “Goodnight Nobody av Jennifer Weiner

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s