Bokfemman vecka 3

Välkomna tillbaka! Nytt år, nya Bokfemmor. Hoppas ni är laddade och redo och har läst mycket under helgerna.

Jag tänkte att vi skulle mjukstarta lite lätt med ett enkelt tema. Eftersom det har varit många storhelger och en del har varit långlediga så har ni säkert hunnit läsa en hel del. Kanske har ni tom fått en massa nya böcker i julklapp? Veckans tema kommer att handla lite om det som nyss har varit men ni ska få möjlighet att tolka som ni vill.

Temat för veckans Bokfemma är senaste. Det kan vara senaste böckerna ni har läst (eller lyssnat på), senaste böckerna ni har fått eller gett bort, eller senaste böckerna ni har påbörjat. Eller senaste böckerna som ni lagt beställning på, lagt till i att-läsa-listan osv. Ni väljer själva hur ni lägger upp det.
Veckans tema för Bokfemman är ”senaste”. Nämn din topp 5 som baseras på ordet senaste.

 • Beatriz och himlakropparna av María Etxebarria. Det här är den absolut senaste boken som jag har haft framför näsan. Och den är inte färdigläst än så jag kan inte riktigt ge något omdöme. Den känns bra än så länge men lite främmande eftersom den handlar mycket om droger och det är ett område som jag verkligen aldrig har tagit del av själv.

 • Ödets dotter av Isabel Allende. Än så länge har jag bara hunnit påbörja den så jag kan inte säga vad jag tycker om den. Jag älskade Andarnas hus av Allende när jag läste den för många år sen. Av någon anledning har det inte blivit fler böcker av henne sen, kanske har jag varit rädd att förstöra mitt första intryck.

 • Jag önskar av Deborah Ellis. En bok där israeliska och palestinska barn berättar om sina liv i form av korta noveller, utifrån intervjuer som Deborah Ellis gjort med dem. Hemsk läsning, men samtidigt nyttigt.

 • The Breadwinner av Deborah Ellis. Om en liten flicka i Afghanistan som klipper av sig sitt hår och utger sig för att vara pojke så hon kan försörja sin familj. Mycket gripande.

 • Volleyboll för massajer av Javier Salinas. En ungdomsbok om skilsmässa och hur det påverkar barnen, sett utifrån barnets eget perspektiv. Trots det djupa ämnet väldigt rolig också eftersom huvudpersonen är en väldigt kul kille med många träffande kommentarer om omgivningen.

Nu är det din tur! Vilken är din topp 5 av senaste?

50 tankar på “Bokfemman vecka 3

 1. Hej Malin!
  Kul att du orkar sätta igång med Bokfemman igen. Jag har ju bestämt mig för att dokumentera ALLA böcker jag läser i år som en lista på min blogg, och där finns nu de fem första utlagda. Jag håller med dig om Deborah Ellis böcker om Parvana – de är super! Kan tipsa dig om att det finns två titlar till om Parvana – på svenska.

 2. Hej! Nu har jag satt ihop min första Bokfemma någonsin. Det blev de fem senaste böcker jag påbörjat, men inte riktigt kommit loss med än av olika orsaker. Jag har många såna 🙂

 3. Nu är min lista klar. Hade lite beslutsångest över hur jag skulle definera ”senaste” till min lista.

  Roligt tema, och bra med en mjukstart efter julen.

 4. God fortsättning! Nu har jag fått upp min lista, ska kolla er andras efter middagen.

  (Beträffande Allende skulle jag rekommendera ”Inès, min själs älskade” eller möjligtvis Zorro-boken istället för ”Ödets dotter” som jag tyckte var ganska seg ända tills sista tredjedelen.)

 5. Hej och gott nytt läsår allihopa. Och speciellt tack till dig Malin för din ork med bokfemman. Precis som Pi blev det för mig de senaste fem böcker jag givit bort.
  hälsningar
  Signe

 6. Vad roligt att bokfemman är tillbaka! Jag har skrivit min lista på de fem senaste böcker jag inte läst ut utan som är ”on a break”

 7. Himmel så många som blev färdiga på en dag, jag som tyckte jag var snabb.:) Nu ligger även min ute ialf! 5 senast pratade om fick det bli!

 8. Det märks att bokfemman varit efterlängtad! Här kommer min första femma för året, de senaste böckerna jag fått och läst…

 9. Vad härligt att bokfemman är tillbaka igen!
  Hoppas du har haft ett underbart och välgörande jullov, Malin!
  Min femma finns uppe i bloggen nu!

 10. Har påtat ihop min första bokfemma! Snodde idén någon hade om de fem senaste böcker man givit bort. Mvh bokmalen

 11. Idag skriver jag om dig! Du är en av mina medbloggare som jag ger You make my day-priset!
  Fast veckans bokfemma har jag ännu inte fått ihop.

 12. Malin, jag tror att jag just ska till att ge dig samma utmärkelse som ovanstående bloggare:-)
  För att din blogg med bokfemman lyser upp bloggosfären vill jag ge dig You make my day priset!

 13. Vad roligt att det är så många som har saknat Bokfemman! Och många av er har tolkat temat mkt, mkt bättre än vad jag själv gjorde. Det är det som är så härligt med att läsa era listor (även om jag inte hinner kommentera allas), att ni tar det ett steg längre.

  God fortsättning till er alla och tack för alla era inspirerande listor den här veckan!

 14. Jag har nu gjort bokfemman med tema ”senast lästa” ser fram emot att skriva ner ALLT jag läst och göra ALLA bokfemmor. Fröjd!

 15. Lite sent – men inte för sent har jag kommit ihåg att göra den här veckans bokfemma. Välkommen in och kolla in den. 😀

 16. Ja, så var då (äntligen) även jag klar med bokfemman. Men det är ju i alla fall fortfarande vecka tre…

  Kul det här, Malin. Keep up the good work…=)

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s