Mintgrodornas återkomst av Karin Brunk Holmqvist

Det kom ett paket förra veckan, från Kabusa böcker. Lyxigt värre att få önska böcker och sedan få dem hemskickade bara så där! Tack, tack!

En av böckerna var Mintgrodornas återkomst av Karin Brunk Holmqvist. Det är en liten pocket med 36 kåserier under diverse olika teman. Och även om vi inte alls tillhör samma generation kan jag känna igen mig i många situationer och skratta högt åt en del saker.

Min absoluta favorit är hennes rädsla för åska, något som jag själv lider av. Så fort åskan kommer springer hon ut och sätter sig i bilen för att vara i säkerhet. De första åren fick hon med sig både man och barn ut men numera får hon sitta där själv medan de andra sover vidare sin nattsömn. Hennes hysteri smittar inte direkt av sig: ”Nu kommer den”, halvskriker jag åt min man, fast jag fortfarande nästan är i sovande tillstånd. ”Vem kommer?” undrar han, halvvägs uppe ur sängen. ”Åskan! Hör du inte?” ” Vilken Oskar?”

Det här är en bok som är perfekt att läsa något kapitel ur precis innan man ska sova. Då har man en sån härlig känsla när man somnar och drömmer inga mardrömmar. Det är rätt skönt att få avsluta dagen med att fnissa lite åt diverse vardagssituationer. Och framför allt är det skönt att få veta att det finns fler människor som klantar sig ibland och gör pinsamma saker…

2 tankar på “Mintgrodornas återkomst av Karin Brunk Holmqvist

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s