Stardust

Till skillnad från mitt förra inlägg är det här en film som verkligen kan avnjutas en fredag kväll som härlig underhållning för hela familjen. Filmen Stardust är baserad på boken av Neil Gaiman.

Tristan (Charlie Cox) bor i det lilla samhället Wall och är hopplöst förälskad i Victoria (Sienna Miller) och gör allt för att vinna hennes hjärta. När de ser en stjärna falla lovar han henne att ge henne den som present lagom till hennes födelsedag om en vecka. Problemet är bara att runt hans lilla by går en mur som ingen får gå över eftersom man då kommer till det magiska kungariket Stormhold. Till sin hjälp har han dock sin egen pappa som en gång lyckades ta sig förbi vakten och stiga in den magiska världen. Tristan lyckas med sin fars hjälp ta sig till den fallande stjärnan som visar sig vara en vacker kvinna vid namn Yvaine (Claire Danes). Men han är inte ensam om att vilja finna henne och han slåss mot häxor, elaka prinsar och råkar ut för andra faror. Den fruktansvärda häxan Lamia (Michelle Pfeiffer) vill döda Yvaine och därmed vinna tillbaka sin ungdom. Ska han lyckas skydda Yvaine och ska han hinna hem till Victorias födelsedag?

Filmen är späckad med kända skådisar och förutom de som redan nämnts syns också Robert de Niro i en helt underbar roll. Det är en otroligt rolig och härlig film om magi, kärlek och klassiska prinsar och prinsessor. Ni måste bara se den här filmen!

4 tankar på “Stardust

  1. Har du läst boken? Fullkomligt älskade den, men är tveksam till att se filmen. Har sett förhandsvisningen (trailern) och uppfattade det som att den skiljer sig rätt mycket från boken. Är det så?

  2. Den här har jag haft liggandes hemma ett tag, men inte lockats av av ngn anledning. Kanske får ta den i helgen nu då!

  3. Tina – nej, tyvärr har jag inte gjort det men jag blev sugen efter att ha sett filmen. Men antagligen skiljer sig bok o film åt, det brukar ju tyvärr vara så.

    Nina – se till att se den nu då! 🙂

  4. Pingback: Stardust av Neil Gaiman « *Malin*

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s