The Kingdom

Filmen The Kingdom är baserad på en verklig händelse och är väldigt realistiskt skildrad. Lite för bra ibland. Men verkligheten är ju sån.

Filmen börjar vid en terroristattack i Saudi Arabien, mitt under en basebollmatch. Många civila amerikanska dödas och bland dem många barn. FBI åker dit för att leta reda på de skyldiga bakom bombattacken. Styrkan består av fem man: specialagent Ronald Fluery (Jamie Foxx) som leder uppdraget, och hans 4 kollegor som spelas av Jennifer Garner, Chris Cooper och Jason Bateman. Men uppdraget är inte enkelt. De får inte gå utanför området och de får inte röra bevismaterial. Hur de ska kunna lösa uppdraget utan att få arbeta aktivt blir ett problem. Det är inte heller självklart vem man kan lita på. Det finns många som vill hindra dem i arbetet och hellre se dem döda.

Det är en ruskigt bra film som inte lämnar en oberörd. Om ni vill se mer av filmen, kolla in trailern här nedanför. Den är lite missvisande dock. Enligt trailern verkar det här som en vanlig actionfilm men det är den inte. Det är en klart sevärd film, men kanske inget man slår på en fredag kväll som avkoppling.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s