Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer

Jag lånade den här boken efter tips från någon blogg därute. Eftersom jag har lagt reservationer på en hel hög böcker är det alltid lika spännande när man får veta att någon bok kommit in. Jag har ingen aning vad jag har att vänta. Dessutom har jag lyckats glömma var jag hittade tipset om just den boken och varför jag så gärna ville läsa den. Ibland känner jag knappt igen boken när jag läser baksidetexten.

Och så var det med den här boken. På baksidan kunde jag läsa att den handlade om vampyrer och jag tänkte att va, vad är det här nu då? Men jag tog tag i läsningen eftersom jag kände att jag behövde något spännande att försvinna in i. Och herrejösses. Jag har suttit fast med näsan i den här boken. Det gick knappt att släppa taget. Och nu i efterhand när jag googlade på den hittade jag Stephenie Meyers hemsida och upptäckte att det tydligen är en serie och att fortsättningen redan har kommit ut. Gissa om jag har reserverat den på bibblan. Lite roligt också att jag under läsningen flera gånger tänkte att det här borde ju filmas, och så läser jag nu att filmatiseringen redan har påbörjats och att filmen förmodligen kommer i slutet av året. Perfa helt enkelt.

Boken handlar om 17-åriga Bella som flyttar till sin pappa som bor i en liten tråkig håla, i hennes tycke. Hon är nervös inför att börja ny skola och att lära känna nya vänner. Ganska så direkt upptäcker hon Edward Cullen som är helt gudomligt vacker och hans lika vackra famlij som alla verkar umgås för sig själva. Edward och Bella dras till varandra och innan han själv berättar att han är vampyr har hon redan misstänkt det. Familjen Cullen har lyckats hålla sina identiteter som vampyrer hemliga men när Edward och Bella börjar umgås riskerar allt att raseras. Både Bella och Edwards liv är i fara, men deras kärlek är så oerhört stark och självklar för dem att ingenting kan få dem att offra den.

Även om vampyrerna är rätt snälla i den här boken fick jag ändå rysningar under läsningen. Tänk om… Att läsa en sån här bok är inget att rekommendera om man är ensam hemma eller om man som jag bor mitt i skogen. Jag läste bara när det var ljust ute, för säkerhets skull.

Jag ska definitivt läsa de andra delarna i serien också. Det finns vissa saker i boken som jag är nyfiken på i de senare delarna. Jag kan tänka mig att man kan bli enormt besviken och tom arg om vissa saker slår in. Del ett kan jag i alla fall rekommendera er att läsa och så får jag återkomma när jag läst de andra delarna.
Annons

8 tankar på “Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer

  1. Jag har blivit rekommenderad den här boken tre gånger under lika många dagar nu, så nu måste jag nog göra slag i saken och låna den. Först var det en elev som var överförtjust och så var det en kollega som var lika nöjd och så nu du… 😉

  2. En helt fascinerande bok! Jag är en vampyrjunkie – å,Anne Rice 😉 –
    så denna kunde jag såklart inte motstå! *ser fram emot filmen (med viss bävan)*

  3. Pingback: Botemedel? « *Malin*

  4. Pingback: Äntligen är den här!!! « *Malin*

  5. har läst alla böcker i denna serien…alla är jättebra!!! bästa böckerna jag nånsin läst!
    vill se alla filmerna också..har bara sett Twilight..New Moon(2:an), filmen då, kommer också snart på bio 😀

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s