Bokfemman vecka 12

Den här veckan kommer vi att beröra ett ämne som ligger mig mycket varmt om hjärtat och som är ett stort intresse för mig. Nu för tiden är det också mitt absoluta favorittema att läsa om.

När jag skulle göra lite research inför veckans Bokfemma trillade jag över en riktig guldgruva till sida, som hade precis det jag letade efter. Lite roligt var det att upptäcka att flera av böckerna på sidan ligger här hemma i att-läsa-högen och att många andra finns med på min att-läsa-lista, som raskt utökades efter besöket på sidan.

Den här veckan ska vi nämligen ut och resa runt om i världen! Temat för veckan är främmande kulturer eller resa med böcker. Och det är precis så den sida jag hittade heter. Där finns massor av inspiration att hämta! För veckans tema ska vi tipsa varandra om böcker där man får ta del av andra spännande kulturer och länder, som om man reser med hjälp av boken. Ett tema som jag just nu är väldigt inne på.

Veckans tema är främmande kulturer/resa med med böcker. Nämn din topp 5.

 • Shantaram av Gregory David Roberts. Jag håller precis på med denna enorma tegelsten till bok och jag är helt förälskad! Vilka miljöer och vilket land! Det är nästan så att jag skulle kunna boka en resa till Indien på studs efter att ha läst den här boken.

 • Norwegian Wood av Haruki Murakami. Samma sak med den här boken. Resan till Japan kändes nära, men jag fick nöja mig med att ha fått besöka landet genom bokens värld. Jag måste definitivt besöka detta land någon gång i framtiden. Det verkar så oerhört vackert och exotiskt.

 • Onåd av J.M. Coetzee. Själva händelserna i boken lockar väl inte direkt till att resa till Sydafrika. Men miljöbeskrivningarna gör det. Sydafrika är ett av de länder som står högst upp på länder jag vill åka till.

 • The Horse Whisperer av Nicholas Evans. Åh, här kommer den igen så klart! Det är en liten dröm att få åka till en äkta amerikansk hästranch och vara där och bara njuta av atmosfären. I den här boken får man ta del av hela den kulturen. Jag skulle gärna jobba som cowboy ett tag i mitt liv!

 • The Da Vinci Code av Dan Brown. Det är kanske lite fusk att välja den här boken eftersom den eg. utspelar sig i flera olika länder. Men faktum är att många av ställena har jag redan besökt, en del efter att ha läst och på grund av boken. Andra, som Paris tex, har jag inte besökt men de står på min lista över ställen jag vill åka till. Den är rätt lång i och för sig…

Nu är det din tur! Vilken är din topp 5 av böcker om främmande kulturer och länder som du skulle vilja besöka?

22 tankar på “Bokfemman vecka 12

 1. Åh vad spännande tema! Jag ligger lite efter med bloggandet jag också, men får ta tag i det snart!:D

 2. Den här veckan är jag med igen! Och jag har ett förslag till en ny bokfemma: fiktiva resmål. Dvs. ställen man vill besöka som inte finns i verkligheten, t.ex. Ankh-Morpork.

 3. Vilket spännande ämne … och svårt! Efter en hel del funderande blev det iaf en lista …

  . G L A D . P Å S K .

  /Cecilia

 4. Packat och klart… jag återbesökte fem drömresemål som jag besökt ofta medelst läsfåtölj: Venedig, New Orleans, Vilda västern, Värmland och England… Direktlänk!

 5. Jag blev så inspirerad av det här temat att jag återfick min blogglust! (Kanske temporärt visserligen, men man vet aldrig) Min lista är färdig i alla fall.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s