Film A-Ö

Nu var det ett bra tag sen turen gick över till mig i resan i filmens värld från A till Ö. Jag valde film för länge sen, valet var enkelt, men det har bara inte blivit av att jag har lagt ut det här. Sorry Peppe! Vi är på bokstaven O nu och för mig var det ett helt självklart val – Ondskan. Jag brukar inte gilla svenska filmer men den här är ruskigt bra. Det är också den film som mina elever alltid tjatar om att vi ska se. Lika stark är boken som den baseras på. Elever som normalt sett inte läser brukar plöja boken och verkligen älska den.

Tyvärr hittade jag ingen bra version av filmen att lägga ut här. Det enda jag hittade som var bra var den här versionen med engelsk text.

Ok, nu är det alltså Peppes tur att ta över för bokstaven P. Om jag hade haft den bokstaven hade jag förstås visat Pride & Prejudice (igen). 🙂 Sen ska jag visst hitta en film på bokstaven Q. Hmm… Jag får nog börja fundera redan nu.

2 tankar på “Film A-Ö

  1. Quills var ett bra förslag! Det fanns inte ens i mitt huvud som alternativ. Det är ju omöjligt att hålla alla titlar i huvudet. 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s