När jag hör din röst av Stephenie Meyer

Ok, det är officiellt nu. Jag är ett Twilightfan. Det här är andra boken i Twilight-serien av Stephenie Meyer om den helt vanliga tjejen Bella och hennes vampyrpojkvän Edward. Tredje delen kommer ut på svenska i höst och fjärde delen ges ut i USA i höst. Det är också film på gång. Läs mer om Twilight-serien på bloggen med samma namn. Där finns också massor med bilder från filminspelningen.

Jag vet inte vad det är i de här böckerna som är så bra. Första boken Om jag kunde drömma kunde jag inte släppa ifrån mig. Jag var helt fast och bara läste och läste och läste. Samma sak hände med del 2 nu. Jag började läsa den i onsdags kväll och var färdig igår. Det går inte att släppa böckerna när man väl har dem i handen. Dels är de spännande rent innehållsmässigt, men det är också en väldigt speciell känsla i de här böckerna som griper tag i mig.

I del två fortsätter Bella och Edward sitt förhållande, trots hans varningar att de kan vara farliga för henne. När hon firar sin födelsedag tillsammans med hela Edwards familj skär hon sig och blodet börjar droppa. En av Edwards ”syskon” kan inte kontrollera sig och kastar sig över henne. Edward lyckas rädda henne. Men händelsen sätter djupa spår i Edward eftersom han inser att det kunde ha gått väldigt illa. Hela familjen Cullens lämnar staden och Edward bryter helt med Bella. Bella faller ner i ett djupt mörker av sorg. Den enda vägen ut ur sorgen är att umgås med sin vän Jacob, som var den som avslöjade traktens legender om vampyrer. Deras vänskap får Bella att komma på fötter igen, men snart börjar Jacob bete sig konstigt. Det är något med de där legenderna han har berättat för Bella. Mystiska saker händer i hennes hemtrakter samtidigt som hon upptäcker att det finns andra vampyrer i skogarna som vill åt henne. och Edward finns inte längre kvar för att skydda henne.

Även om Edward är borta en stor del av boken finns det mystik så det räcker och blir över. Den här boken är minst lika spännande som första delen. För min del finns det bara en sak att göra nu. Jag måste beställa del 3 på engelska och även del 4 när den kommer i höst. Här går inte att vänta på att översättningen ska bli klar. Dessutom ser jag med stor förväntan fram emot filmen som kommer. Men – är inte jag för gammal för sånt här egentligen?

Om du inte har läst första delen Om jag kunde drömma finns det bara en sak att göra – läs!

Annons

7 tankar på “När jag hör din röst av Stephenie Meyer

 1. Håller med dig, böckerna är väldigt bra man blir helt uppslukad. Jag vet inte när jag sträckläste böcker på detta viset senast. Jag låg och läste på nätterna fast jag skulle gå upp klockan sex dagen efter. Helt sjukt. Jag har läst trean och väntar nu på den fjärde delen. Jag har också funderat på om jag inte är för gammal (37 år) för denna typen av böcker?! 🙂

 2. Jag läser den första delen just nu, Maria har beställt hem den och andra delen. Men idag ser jag lite suddigt, förkylningen har satt sig på ögonen. Varigt värre! 😦

 3. Här har vi en gemensam nämnare! Jag älskar också de här böckerna. Första delen hade vi faktiskt som huvudbok för tonårsgruppen. Det ska bli spännande att se om de någonsin kommer att kunna ha sex …!?

 4. Nina – ja, jag var inne o skulle tipsa om den men du hade redan gjort det. 🙂 Är du förkyld nu – usch, stackare. Jag har precis blivit frisk från min förkylning.

  Magica de hex – Vad kul! Jag tror nog att de får till det så smånigom, om hon nu… ja, jag vill inte avslöja ngt här. 🙂

 5. Jag var också helt uppslukad av New Moon/När jag hör din röst. Jag kom hem från skolan, upptäckte att adlibrispaketet hade kommit och släppte inte boken igen förrän senare på kvällen… och då var den utläst.
  (Det berodde delvis på att jag saknade Edward och hela tiden tänkte ”han kanske kommer tillbaka i nästa kapitel…”)

 6. Det blir nog att beställa här också! 🙂
  (Det har varit t o m t på vampyrfronten sen Anne Rice slutade skriva. Sitter & tjyvhåller på hennes böcker för att de inte ska ta slut för fort.)

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s