Pocket och prassel

Nu är det då dags att köra igång med det superroliga initiativet som En bok om dagen har tagit, nämligen Pocket och Prassel. Man får en hemlig bokvän som man ska skicka pocket och prassel till några gånger. Spännande… Vi har fått några frågor som vi ska besvara för att ens hemliga bokvän ska kunna hitta rätt bok och rätt prassel. Jag har varit inne och läst på min hemliga bokväns sida och fått väldigt bra info. Nu ska vi se om jag lyckas ge lika bra info till min hemliga bokvän.

 * Vilken genre är du mest förtjust i?
Jag är nog allätare och försöker läsa så mycket olika genrer som möjligt, förutom deckare som jag inte gillar alls. Historiska romaner lockar alltid och jag är väldigt förtjust i att läsa böcker från andra kulturer just nu. Jag försöker hitta nya författare och nya länder för att vidga mina vyer. Jag läser också mycket ungdomsböcker eftersom jag är högstadielärare.

 * Favoritförfattare? Har du redan allt som författaren har skrivit..?
I loooove Jane Austen och Shakespeare, men där har jag allt som finns att läsa. Tidigare läste jag Dean Koontz som ngn slags husgud men jag har inte läst något av honom på flera år. Vet inte varför för jag saknar honom faktiskt.

 * Vilka författare är du nyfiken på och har lust att läsa?
Uj, svår fråga. Jag är nyfiken på alla författare eg. Jag uppskattar verkligen nya tips och idéer, så länge det inte är deckare då… Eftersom vi till hösten ska till Egypten har jag tänkt läsa skönlitteratur om och från Egypten nu framöver. Pauline Gedge har bra böcker som jag har läst, men i övrigt har det inte blivit något.

 * Vilken genre vill du absolut inte läsa?
Deckare. Gillar inte heller eländesporr som ngn vis människa kallade det ngn gång, dvs Pelzer-böcker och liknande. Däremot verklighetsbaserade böcker går bra, men inte för nattsvarta.

 * Vilken författare vill du absolut inte läsa?
Jag vet inte om jag har någon ”inte-författare”.

 * Letar du efter någon/några böcker som du vet (eller tror) har kommit i pocket, men som inte går att få tag på via bokhandeln längre? Vilka böcker gäller det  – och skulle du i så fall tycka om att få dessa i läst skick?
Ja, jag samlade på Dean Koontz böcker innan, men där är i stort sett omöjligt att få tag i de riktigt gamla böckerna. Annars så är det nog inga böcker jag letar efter.

 * Skulle det kännas ok att få flera begagnade pocketböcker (i trevligt skick!) istället för en ny, i något byte?
Javisst!

* Läser du andra språk än svenska?
 Ja, engelska funkar precis lika bra. Jag ska även försöka bygga upp min spanska boksida.

  * Är du tedrickare eller kaffedrickare? Någon speciell smak som du gillar?
Kaffe, kaffe, kaffe! Jag är ju lärare. Vi älskar kaffe! Smak? Kaffesmak. 🙂

 * Vilken slags godis gillar du?
Choklad och saltlakrits är ju favoriterna. Gärna mörk, mörk choklad, men allt slinker ner egentligen. Jag äter eg. de mesta sorterna godis på marknaden, är inte så kräsen. Däremot äter jag nästan aldrig godis numera. Tränar mkt och äter rätt. Äter jag godis blir det mörk choklad (85%), men det går bra att skicka annat godis. Jag har en man här hemma som gärna hjälper till att käka upp. 🙂

 * Gillar du naturgodis; nötter, torkad frukt och liknande?
Ja, nötter älskar jag och äter mkt. Särskilt pistagenötter – mums.

 * Är du allergisk mot något (t.ex. nötter, gluten, mjölk…)?
Nix, inget.

 * Annat som du vill lägga till..?
Det här ska bli jättekul!

 

6 tankar på “Pocket och prassel

 1. och jag kan inte förstååå att du inte läser deckare. 😉

  kaffe är gott. Dock har jag dragit ner på min konsumtion. Kanske kommer igång igen när jag börjar jobba igen..

 2. Jag läser olika slags böcker i perioder och har inte läst deckare på flera år efter en intensiv deckarperiod. Jag blev mätt och leds på dom och kunde inte hålla koncentrationen uppe. Men så fick jag en bok av Helene Tursten i julklapp och den var så bra att jag läste allt hon skrivit. Så det är ett tips!

 3. Jag bestämde mig för att inte haka på det här… Får ångest av alla olästa böcker jag har här hemma, och ändå blev det fler efter en tur till bibblan idag 😉

  Fast nu ångrar jag mig lite… Kanske blir en ny chans till hösten!

 4. Johanna – nja, det där med deckare har jag aldrig lärt mig. 🙂 kanske att jag blir omvänd ngn gång, vem vet. Jag dricker faktiskt inte kaffe på jobbet för det är så vidrigt äckligt där. 😦 Simmar omkring gamla rester… Blurk…

  Lisa – Tursten har jag hört mkt gott om. Men nu har jag bestämt mig för att plöja Larsson i sommar o sen räcker det nog med deckare efter det för ett tag framöver… 😀

  Nina – Jo tack. Min hög här hemma trillar snart ihop av sin egen tyngd. Men det lät så kul att få böcker (och godis!) skickade så där bara hem i brevlådan så jag var bara _tvungen_ att vara med. Men det verka rju som om det kommer att bli fler ggr.

 5. nej men usch. är det sånt läskigt kaffe på jobbet så vill jag inte ha!!

  Ska bli roligt att se vad du tycker om Larsson!!

 6. Johanna – ja, du vet den där själva pumpen i kannan? Det är ju liksom ingen som diskar den (mer än Lena T ibland) och det är tjocka lager gammalt kaffe på röret. När man sedan brygger en ny kanna varmt kaffe lossnar det och flyter omkring i koppen… Isch. Det är så vidrigt. Det är inte kaffe för mig. Kaffe ska var fräshct, lukta gott och reta kaffesuget. kaffet på jobbet luktar ju inte ens kaffe.

  Gnäll, gnäll… 🙂

  Och ja, det ska bli spännande för maken har läst första och tyckte den var toppen! Men det blir till sommarlovet för just nu hinner jag knappt läsa alls.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s