Första boken!

Idag fick jag faktiskt en bok med posten! Jag valde ju att hänga på det där pocketgrejsimojset då man ska skriva sitt namn och adress och skicka vidare till 6 andra. På så sätt skulle man ju få 36 böcker. Jo, tjena. De där 36 har lyst med sin frånvaro.

Tills idag!

Men lite komiskt har det varit. För ca 3 veckor sedan fick jag ett brev från posten om att jag hade fått ett brev med för lite porto. Betala in 15,50 kr så skickar vi det till dig, stod det. Och det gjorde jag, men inget brev kom. Två veckor senare kom det ett likadant brev men jag hade fortfarande inte fått det andra brevet så jag ringde till posten. Jodå, vi har ett brev till dig här bekräftade de. Jag försökte ju luska vad sjutton det var för något men enligt henne var det ett helt vanligt vitt kuvert i A4-storlek. Och det är ju inte säkert att du ens märkte av det andra brevet eftersom vi bara stämplar porto betalt, sa hon också. Jaja, tänkte jag och undrade varför alla i hela världen helt plötsligt struntade i att sätta porto på brev till mig. Jag betalade in 15,5o kr igen och väntade på brevet. Den här gången kollade jag också precis alla brev som kom hem om det hade någon stämpel på sig.

Och idag kom det då äntligen.

Med tre vanliga frimärken + två stämplar med porto betalt… Ena stämpeln var då jag fick första brevet och andra stämpeln var samma datum då jag betalat in det andra gången. Jag betalade alltså ca. 30 kr för detta brev som inte alls var bara ett helt vanligt A4 utan som man tydligt kunde känna innehöll en pocketbok.

Ut kommer Isprinsessan av Camilla Läckberg och jag började nästan skratta. Är det här Guds sätt att berätta för mig att jag måste läsa Läckberg? 😀 Faktiskt så kände jag att ja, nu är det dags att läsa den. Nu har ju dessutom betalat 30 spänn för den. Räkna med en recension senare i sommar. Men jag är väl sist ut med att läsa den i Sverige kan jag tro…

11 tankar på “Första boken!

 1. Å nej du, för jag har inte läst den ännu 😉 och jag väntar nog in din recension innan jag vågar mig på den.
  Tråkigt att behöva betala för den dessutom

 2. Jag har inte heller läst den än och lär knappast göra det heller. =( SVTs dramatisering av den ligger dock i DVD-hyllan. (Den är en vinst i en tävling.) Men den lär bli osedd även den…

 3. Snöfrid – skönt att inte var helt sist då iaf! 🙂 Jag ska läsa snabbt och recensera…

  Skolfröken – jag tror att detta är enda boken jag får faktiskt. Inte trodde jag att det skulle bli 36 st, men iaf en 10 st.

  Litteraturum – jag blev i stort sett tvingad att se första delen i den och den var så dåååålig… Jag led mig igenom och vägrade se del två (eller om det var ännu fler delar). Men nu tänker jag att ja,ja – jag läser den och så kan jag ju döma sen.

 4. Jag tycker hela Läckberg är ett enda stort marknadsjippo. Och jag bara vägrar att läsa den människans deckare!

 5. Personligen tycker jag att de är jättebra! Härlig lätt sommarläsning som inte kräver så mycket av en semestrande hjärna.
  Jag ska glatt läsa den sista boken i sommar när jag kommit först i kön på biblioteket.
  //Lotta

 6. Litteraturum – japp, lovar meddela resultat här när jag är klar! 😀

  Annika – det där med marknadsjippo blir väl tyvärr allt vanligare. Personligen reagerar jag inte på det för anledningen till att jag inte läst Läckberg är att hon skriver deckare. Inte min grej alls. Men eftersom hon är så otroligt omtyckt känner jag att jag borde läsa henne för att ”hänga med” bättre. Sen får jag försöka att inte dissa boken för att det är en deckare, men det är ju en helt annan historia.

  Lotta – Ja, det är ju helt klart så att hon har en stor fanclub i svenska folket så det är klart att man blir nyfiken. Jag ligger ju som sagt lite efter när det gäller Läckberg pga att hon bara skriver deckare. Men det ska åtgärdas i sommar! 🙂 Fast efter att ha sett filmatiseringen blev jag tveksam för den var ruskigt dålig. Jag hoppas verkligen att boken är bättre. Men det brukar ju vara så.

 7. Filmatiseringen går inte att jämföra med böckerna! Jag gillar böckerna skarpt, men hatade TV-serien!

  De har en lagom lättsmält historia i sig, och jag håller på att lyssna på den senaste nu!

 8. Det låter bra för tv-serien stod jag inte ut med… Kan iofs också bero på att den kvinnliga huvudrollen är en av de sämsta skådespelare jag vet.

  Men jag är inte förvånad att DU gillar Läckberg för du är ju en riktig deckarfantast. 🙂

 9. Pingback: Böcker A-Ö, nionde bokstaven « *Malin*

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s