Kär och galen av Jennifer Crusie

Oj, det var länge sen jag var så helsåld på en bok och inte kunde släppa den förrän jag plöjt hela! Det här är perfekt läsning för trötta dagar då man vill ha något roligt och lättsmält men som samtidigt har en histora värd att berättas. Om man läser på baksidan av boken får man fel uttryck av boken. Den har mycket mer djup än vad som hintas där.

Quinn och Bill har varit ett par i 2 år och hon är foglig och snäll och låter honom bestämma i stort sett allt. Hon har en vissa förmåga att ta hand om herrelösa hundar, men Bill vill inte ha hund och hon får lämna bort dem till nya hem. Men så bestämmer hon sig en dag för att inte lämna tillbaka lilla Katie som är herrelös. Bill vägrar behålla hunden och lämnar in den till avlivning när Quinn är på jobbet.

Helt plötsligt inser Quinn att hon lever ett liv som inte är hennes. Hon hämtar hunden från hundgården och lämnar Bill samma kväll, med hjälp av sin bästa vän Nick. Quinn bestämmer sig för att ändra på sitt liv och bli en person som faktiskt bestämmer över sig själv. Detta rör upp vindar på alla möjliga håll och inspirerar vänner och familj i hennes närhet att ta samma steg. Men Bill vägrar släppa Quinn. Om han bara lyckas prata ut med Quinn så kommer hon att förstå och komma tillbaka. Han har ju hela deras liv planerat in i minsta detalj. Hon får helt enkelt inte lämna honom. Han vägrar.

Det är en bok om att stå upp för sig själv, att tro på sig själv och våga vara sig själv. Den innehåller mycket värme, romantik, vänskap och humor. Samtidigt finns också ett allvar genom hela boken. Bakom Bills vanligtvis så lugna yta finns ett mörker han aldrig tidigare visat och vissa saker han gör får det att krypa kalla kårar på ryggen.

Jag älskar karaktärerna i boken! De är roliga, har massa knäppa och ärliga repliker till varandra och är bara så sjukt sköna. De känns som ens vänner och man skrattar med dem och förfasar sig med dem och kan inte låta bli att leva sig in i deras värld. Lite roligt är också att flera av karaktärerna är lärare.

Början av boken var lite seg och det tog inte fart förrän när Quinn verkligen lämnade Bill, men sen i efterhand förstår man varför första biten kändes så grå och tråkig. Resten av boken är bara härlig läsning om man gillar chick-litt.

Av Jennifer Crusie har jag också tidigare läst Ska vi slå vad? som jag kommenterade var rolig och hade en väldigt bra dialog. Jag måste se till att köpa hem fler böcker av henne för nu har jag läst två som har hållit hög klass. Det finns kanske fler godbitar därute? Någon som läst något av henne?

Annons

2 tankar på “Kär och galen av Jennifer Crusie

  1. Pingback: Böcker A-Ö, tredje bokstaven « *Malin*

  2. Då måste du läsa ”Fula fiskar” (Faking it, 1999). Sjukt rolig bok med ännu knäppare karaktärer än ”Kär och galen”, som jag också läst flera gånger och har lika stor behållning av varje gång.Dessa två böcker är mina favoriter av Jennifer Crusies böcker..

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s