*Premiär!* Böcker A-Ö

Äh, jag kan inte låta bli. Att återuppta Bokfemman skulle ta alldeles för mycket tid och ork just nu så det är det inte tal om. Däremot har jag tankar på en annan bokutmaning som jag tänkte dra igång i höst. Fast just nu känns det inte läge för den heller. Den är inte riktigt och helt färdigklurad än. 🙂

Men! Efter Peppes och min filmgenomgång från A-Ö blev jag lite sugen på att göra samma sak med böcker. Först så tänkte jag att äh, det är för simpelt. Men just nu passar simpelt mig perfa! Det här är precis lagom mycket tankeverksamhet just nu. Och så kan jag dra igång den där andra utmaningen i höst i stället. Det låter väl bra? Och så ska jag utmana Peppe på en annan sak senare i veckan som ni andra också får hänga på om ni vill.

Såååå… Här kommer alltså utmaningen: Böcker A-Ö. Fast vi ska inte göra det så enkelt att vi kör från A-Ö. Nope. Lite svårare än så måste det ju vara.

Första bokstaven ut blir W. Utmaningen är att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort. Jag hoppas att det finns någon sommarlovs-/semesterfirandes boknörd därute som vill delge sina val!

För mig blir valen superenkla! (ja, jag erkänner. jag valde bokstaven w just för att få börja med mina favvisar…)

 • Bok på W: Watchers av Dean Koontz. Har ni alls läst den här bloggen så veeet ni att jag älskar boken förbehållslöst. Spännande, page-turner utan dess like och det bästa Koontz har gjort.
 • Författare på W: Barbara Wood. Min favvoförfattare under flera år. Eller en av dem i alla fall. Bästa böckerna är Gudarnas dotter och Regnbågsormens land. Nyligen fick jag höra att de inte längre finns att köpa och det är riktigt tråkigt för de är så ofantligt bra! Alla hennes böcker handlar om starka, självständiga kvinnor med medicinkunskaper, kärlek och med historisk bakgrund. Man lär sig något när man läser hennes böcker och det gillar jag.  

 

 Nu är ju min fråga då: är det någon som vill anta utmaningen?

 

Annons

58 tankar på “*Premiär!* Böcker A-Ö

 1. Klart jag hänger på 🙂 Jag kunde ju inte vara med så mycket på Bokfemman så nu passar jag på med allt jag kan!

  Iaf så åkte jag förbi Värnamo häromdagen och då tänkte jag på dig 🙂 För visst är det där i krokarna du håller till?

 2. Pingback: Malins utmaning « metabolism

 3. Pingback: Malings utmaning: Böcker A-Ö. Bokstaven W. « metabolism

 4. Pingback: Litterära W:n « Dievas liv och äventyr

 5. Pingback: En bokutmaning… « Asapasas bloggvärld

 6. Pingback: Utmaningen Böcker A-Ö – bokstaven W « annbookworm

 7. Har antagit utmaningen. Även om det var en aning svårt att hitta en bok på W, eftersom jag inte så många böcker på Engelska – och då mest studielitteratur.
  En tidigare bok av Barbara Wood är Domina om kvinnors villkor under sena 1800-talet – början av 1900talet i dåtidens Englsnd och deras kamp för att studera vidare och i det här fallet till läkare. En absolut favorit.

 8. Ja, jag åkte faktiskt bara förbi… 🙂 Vi fick ett ryck klockan nio på kvällen och fick för oss att vi skulle åka till min sambos syster i Halmstad. Och eftersom vi startade i Eksjö där hans föräldrar bor var det lite sent kanske att ta en tur genom stan… Men kanske nästa gång!

 9. Pingback: W « Annapannas kloka kommentarer

 10. Yesbox Wilde har även skrivit ”the importance of being …” Jag har tyvärr inte läst just den ännu, men det kommer.

  Jodå wind in the willows har nog gått som tv serie, har ett svagt minne av det också (med grävling, råttentott, mulle och padda)

 11. Pingback: det här är vad jag säger » böcker A-Ö - W

 12. Jag älskar också Dean Koontz böcker, men läser dom på svenska. Vad heter ”Watchers” på svenska? Väktare? Vakande ögon? Eller är det någon annan?

 13. Jag missade Bokfemman och tycker att det är jättekul med en ny utmaning. Efter en del pustande och stånkande har jag nu postat mina förslag.

 14. Jag är också med!
  Min favoritbok av Koontz äe Strangers, jag minns inte om jag har läste Watchers, jag har läst det mesta han har skrivit tror jag, men han är så väldigt ojämn. Ska nog kolla upp det, Koontz är ju bra sommarläsning!

 15. Pingback: Västmanländska i skåne :: Böcker A-Ö :: June :: 2008

 16. Kopierat från min blogg:

  —> Malin: Okej. Tack för svaret. Jag var lite osäker på vilken av hans böcker som det var. Själv har jag läst alla hans böcker, och äger också, som finns på svenska. Jag är alldeles för dålig på engelska för att kunna läsa böcker på det språket.

 17. Kopierat från min blogg:

  —> *Malin* Jag kom just på att jag ljög i förra kommentaren! ;-D Jag har faktiskt inte läst böckerna om Odd Thomas! Jag äger dom två första, men jag har inte läst dom. Är dom bra? Läste däremot Maken för några dagar sen, och den var jättebra. Ingen skräck och inget sci fi och inget övernaturligt i den, men ändå jättebra tyckte jag! 🙂

 18. Gud vad kul att ni var så många som ville hänga på det här! Jag har fått förslag på att lägga till ytterligare en kategori inför nästa bokstav, så höll ögonen öppna nästa vecka för då kommer nästa omgång!

  Det är superkul att läsa alla svar, men jag har inte hunnit kommentera på era bloggar så mkt som jag hade önskat hinna. Jag ska surfa runt lite på söndag och kolla vidare. De flesta har ju valt böcker o författare som ni rekommenderar så att-läsa-listan blir bara längre o längre här hemma… Precis som det ska!

  Ha en trevlig helg!

 19. Pingback: Favoriter på W « snowflakes in rain

 20. Ajajaj, författare var givet, men titel går jag bet på.:( Får helt enkelt tänka lite till och återkomma om det. Tänkte itne jag skulle läsa alla andra innan jag själv kommit på men får nog bläddra igenom för tips på titel..

 21. Pingback: Kul! « *Malin*

 22. Pingback: Utmaningen Böcker A-Ö – bokstaven W « annbookworm’s lästa

 23. Pingback: Böcker A-Ö: W « Boktipset – ni na ni na ni nanna…

 24. Pingback: Bokstaven W « I Hannas huvud

 25. Pingback: Bokstaven P « I Hannas huvud

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s