Böcker A-Ö: andra bokstaven

Dags för nästa bokstav i alfabetsgenomgången av böcker. Det var jättekul att se att så många ville vara med! Och ännu roligare att ni har valt så olika böcker.

Jag vill bara passa på att säga att det finns egentligen inga regler för det här. Vill man kan man ta bort ordet The i en titel, använda antingen författarens för- eller efternamn, kanske tom smeknamn? Har man akut kris kanske man tom får döpa om en bok/författare. Jag såg i någons kommentar att de fått förslag på Womeros och det kan jag skriva under på! 😉 Ni bestämmer hur ni gör. Det här är absolut ingen finkulturlista utan bara helt enkelt roligt, simpelt och underhållande. Jag säger som Fight Club: the first rule is: there are no rules.

Idag är det dags för en bokstav vars bok blir superenkel för mig. Författaren blir lite knepigare. Jag fick dessutom ett litet förslag att lägga till ytterligare en kategori: litterär karaktär. Tyvärr kommer jag inte ihåg vem som föreslog det, men jag ska surfa runt och se om jag hittar det annars får du gärna lämna en kommentar så jag kan ge dig credit för det. 🙂 Uppdatering: Det var Snowflake som hade önskat kategorin.

Andra bokstaven ut blir P. Utmaningen är att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort. För er som vill finns också kategorin litterär karaktär att lägga till.

 

 • Bok på P: Pride & Prejudice av Jane Austen. Böckernas bok! Vem kan undvika att själv kära ner sig i Mr. Darcy efter att ha läst den här?
 • Författare på P: Arto Paasilinna. Nu väljer jag inte honom för att han är min favoritförfattare utan för att jag är nyfiken på honom och skulle vilja läsa mer av honom. Jag har bara läst Hoppsan, jag är död än så länge, men hans böcker verkar vara väldigt speciella om man läser vad de handlar om. Jag måste definitivt läsa mer av honom i framtiden.
 • Litterär karaktär på P: Pippi Långstrump. Så klart! Hon är tuff som tusan, en idol och förebild för alla tjejer (och killar). Min favorit av Astrid Lindgrens karaktärer.

Ok, nu är det er tur! Någon som antar utmaningen?

 

42 tankar på “Böcker A-Ö: andra bokstaven

 1. Pingback: Utmaningen Böcker A-Ö - Bokstaven P « annbookworm

 2. Pingback: det här är vad jag säger » böcker A-Ö - P

 3. Pingback: Pöcker på P « snowflakes in rain

 4. Jag är också klar! Och ”Harens år” är nog den bästa av de jag läst av Paasilinna – och de andra minst lika bra! Perfekt sommarläsning!

 5. Pingback: Böcker A-Ö: Andra bokstaven « metabolism

 6. Oj vad många ni är som ville vara med även den här veckan! Kuligt, kuligt! 😀 Så ni tyckte att det var lättare den här veckan? Nästa vecka får ni en ny bokstav. Jag har inte valt än så vi får se vad det blir.

 7. Pingback: Västmanländska i skåne :: Böcker A-Ö :: July :: 2008

 8. Jag förstår inte hur jag kunde glömma bort Pippi!
  Jag satt en lång stund och funderade över vilka kvinnliga karaktärer det finns på P och det bästa jag kom på var Polgara i Eddings böcker.
  Undra om jag ska fuska och ändra mitt val nu…

 9. Pingback: Utmaningen Böcker A-Ö - Bokstaven P « annbookworm’s lästa

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s