Kulturfyran om hösten och böcker

Jag har aldrig tidigare hängt på Kulturfyran men den här går ju inte att motstå.

1. Vilken bok läser du just nu?
Hmmm… Av någon anledning har jag inte öppnat en bok på nästan två månader… *skäms* men den senaste boken jag bläddrade i var Lisa Jewells Typ Trettio. Jag läste något enstaka kapitel och sedan blev den liggande. Inte pga att den var dålig utan pga att jag helt enkelt saknade läslust. (Snälla läslust skynda dig att komma tillbaka!)

2. Vilken bok ligger på tur?
Nu är det snart dags för andra träffen i vår relativt nystartade bokcirkel och boken M valde var Åsa Lindeborgs Mig äger ingen. Den ska vara utläst tills 12 september så det är prio 1 på den just nu.

3. Vilket är ditt favorit-te?
Näää. Finns inget sådant. Jag har försökt lära mig att dricka te och hade ett projekt för ett par år sedan då jag sörplade te efter te i jakt på något gott. Men. Det gick inte. Jag kan inte lära mig att dricka te verkar det som. Kaffesmak kanske skulle funka?        

4. Vad tycker du om hösten, som årstid?
Om sommaren varit fin och solig och jag känner att jag har kunnat njuta av den så välkomnar jag hösten med öppna armar. Det är absolut bästa ridårstiden. Lagom varmt och inga läskiga kryp som biter på hästapållen och gör honom grinig. Sen är det ju mysigt att tända ljus, krypa upp i soffan med en gosig filt och titta på en braig film eller läsa en braig bok medan regnet strilar ner utanför fönstret. Eller ta på sig regnkläderna och gå en långpromenad. Ni märker att jag förknippar hösten med regn va? Jag har kommit på att jag faktiskt gillar regn (i lagom doser…).

 

5 tankar på “Kulturfyran om hösten och böcker

  1. Åh, jag älskar regn… det finns inget så underbart som ett riktigt ordentligt höstregn. Eller sommarregn, för den delen… gärna med tillhörande åska.

  2. Full bokhylla – spännande att höra. Då kanske tom min läslust kan komma tillbaka tack vare den boken. 🙂

    Martina – det där med åskan kan jag slippa däremot… Är extremt åskrädd nämligen. Men regn i bare är mysigt tycker jag. Gillar ljudet och så lukten av skogen efter ett regn.

  3. Pingback: Mitt eget svar på Kulturfyran om böcker just nu | Kulturbloggen

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s