Lipstick Jungle av Candace Bushnell

lipstickSkaparen av Sex and the City har också skrivit den här boken med samma namn som serien som just nu visas på TV3. Jag har följt serien och fallit för den och ville därför läsa boken den baseras på.

Karaktärerna är desamma här som i serien; Victory Ford som är modedesigner, Nico O’Neill som är chefredaktör för Bonfire samt Wendy Healy som är vd för filmbolaget Parador. De tre är bästa vänner och befinner sig på absoluta toppen av sina karriärer och tillhör de mäktigaste kvinnorna i landet. Men livet på toppen är inte alltid så enkelt. De får slåss för sina positioner och de stöttar varandra i den kampen. Privatlivet är inte heller alltid det lättaste.  Alla tre har mer eller mindre trouble in paradise när det gäller förhållanden.

Bokens handling skiljer sig en hel del från serien. Serien är faktiskt bättre där. Vissa saker blir helförvirrat när man har sett serien eftersom varken handling eller karaktärsdrag stämmer överens ibland. Jag föredrar serien framför boken alla gånger, precis som Sex and the City. Se serien och skippa boken är min rekommendation.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s