Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson

flickan3Så har jag nu även läst ut andra delen i Stieg Larssons Millennium-trilogi. T läser böckerna direkt efter mig så jag fick snabba mig lite med den här eftersom han var och ryckte i den.

Jag tycker nog att den här är lite mer spännande än ettan. Handlingen är inte lika grov (och det är skönt …), men det är mer action och för min del är det svårt att pausa i läsningen. Jag vill veta slutet så fort det bara går. Språket är fortfarande lika bra, flytande och välformulerat. Att jag kan bli så fast i en deckare visar väl hur otroligt välskriven den är, både vad gäller innehåll och språk.

Nu har jag beställt även sista delen så jag hoppas den kommer snart, snart… Även T:s mamma och svägerska håller på och plöjer de här böckerna så hela familjen M är involverad i det här. Vi får väl ta en diskussionskväll sen allihop. För T:s och min del blir det nog även snart ett biobesök för att se filmatiseringen av ettan.

2 tankar på “Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson

  1. Jag gillade också Stieg Larssons böcker. Jag sträckläste böckernamer eller mindre. Det brukar jag inte göra.
    Det finns böcker som satt djupare spår men jag gillade böckerna för tempot och spänningen.

  2. Camilla – det är skönt när man hittar böcker som man bara sträckläser sådär, även om de inte lämnar några djupare spår efter sig. Det kan ju vara skönt också iofs, att inte bara läsa tung, djup litteratur som kräver efterarbete i huvudet. 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s