Böcker A-Ö, fjortonde bokstaven

Hej och hå! Nu kör vi igen!

Fjortonde bokstaven ut blir E. Utmaningen är att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort. För er som vill finns också kategorin litterär karaktär att lägga till.

ee

 

Författare på E: Ben Elton. Jag har bara läst en bok av honom; Dödskänd, men jag skulle gärna läsa fler. Dödskänd handlar om Big Brotherhuset där det sker ett mord utan att det fångas upp av kamerorna. Helt klart måste ju någon av deltagarna vara skyldig och en polisutredning startar. Under tiden fortsätter programmet sändas… Spännande och annorlunda! Vi läste den här när jag pluggade, för att läsa om intertextualitet. Vi hade mycket bra diskussioner av boken!

Bok på E: Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer. Ja jag vet att jag tjatar om den här boken, men den är ju såååå himla bra! Läs, läs, läs!

Litterär karaktär på E: Här finns det bara en i mina tankar just nu… Jag håller på att läsa om Stephenie Meyers Twilight-serie, fast på engelska den här gången. Så det är klart att Edward Cullen upptar mina tankar just nu. Jag älskar den här serien och ser fram emot att se filmatiseringen av andra delen senare i höst. men innan dess ska jag läsa även tredje och fjärde delen.

Så – nu är det er tur!

21 tankar på “Böcker A-Ö, fjortonde bokstaven

 1. Gillade Ben Elton bok Inconceivable. Satt och läste på tåget och kunde inte låta bli att skratta, undrar vad de runt omkring tyckte 😉 Har inte läst fler av honom men funderat på Dödskänd, har för mig att jag har den.

  • Den har jag hört talas om innan och velat läsa. Får helt enkelt sätta upp den på att-läsa-listan. 🙂 Skönt med böcker som får en att skratta okontrollerat (även om folk runt omkring knäppförklarar en…)

 2. Precis när jag åker iväg ut på landet…
  Jaja, nu är den påbörjad iaf och blir väl klar i kväll någon gång.

  Av dina böcker har jag läst exakt Noll men jag är riktigt sugen på Dödskänd.
  Twilight-serien skulle jag ge mig in på (jag älskar ju vampyrhistorier!) ända till den blev sådär hypad som den är nu. Då säger kärringen-mot-strömmen i mig emot. 😉

  • Hahaha… Där tajmade jag visst bra! 🙂

   Jag håller helt med dig ang. överhypade böcker… Själv läste jag ju Twilight innan den slog igenom och det är jag otroligt glad för. Jag brukar också undvika de värst hypade böckerna eftersom det förstör lite av läsupplevelsen. Man har ju redan läst vad alla andra tycker och tänker om boken så läsningen blir så färgad. Läs dem när hypen lagt sig lite. Den är värd att vänta ut…

 3. Pingback: Böcker A-Ö: E « *Talk nerdy to me*

 4. Jag ska nog försöka åstadkomma något på E också, men under tiden så kan jag rekommendera Nattgästen (den gjorde mig först vansinnig) och Popcorn av Elton.

 5. Pingback: Böcker A-Ö « I Hannas huvud

 6. Åh, det var längesen jag med på detta! Ser att jag bara är inne på elfte bokstaven… Jag börjar där och försöker komma ifatt så gott det går framöver. Det ska bli så kul att ta upp det här igen och läsa alla andras listor. 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s