Twilight-serien

Jag håller just nu på och läser allra sista delen i Twilight-serien av Stephenie Meyer. Tredje delen tyckte jag var sådär men den här sista är riktigt dålig… Det gör mig lite ledsen. Serien har ju varit en stor favorit hos mig och det är tråkigt att avsluta med en sådan negativ känsla. Jag har i och för sig ca. 200 sidor kvar att läsa, men hur den skulle kunna räddas i slutet vet jag inte. Först funderade jag på om det var för att det är en ungdomsbok som slutet känns så korkat (alltså att det helt enkelt inte faller mig i smaken alls och bara känns allmänt konstigt), men idag hörde jag mig för bland eleverna och flera hade samma åsikter och de tillhör ju målgruppen. Jag är grymt besviken i alla fall. Jag har inte ens skrivit någon recension här för tredje delen eftersom jag blev besviken redan där, men jag ska försöka ta tag i det snart…

Men å andra sidan har jag hittat en ny vampyrserie att älska! Tack vare ett kommentarssvar här på bloggen (från Cia) hittade jag serien som TV-serien True Blood baseras på. Charlaine Harris böcker om Sookie Stackhouse köpte jag i USA och I lööööv! Underhållande, smart och helt enkelt grymt bra. Tyvärr visade sig första boken vara i stort sett identisk med TV-serien och eftersom T och jag följer den tillsammans kan jag inte läsa resten av böckerna i serien förrän vi sett mer av TV-serien. Annars blir det ju ingen surprise alls när vi tittar. Jag ska skriva recension längre fram, men än så länge tipsar jag er alltså att läsa böckerna!

4 tankar på “Twilight-serien

 1. Jag älskar också Sookie Stackhouse-böckerna. Det är bara den första boken som påminner om serien. Därefter spårar den ur och man får leta efter likheter 🙂 Jag har läst de första åtta tror jag och det är fortfarande lika underhållande!

  • Åh vad bra! Då kan jag alltså fortsätta sluka resterande böcker i serien?! Härligt! Jag älskade humorn och språket i den första boken (läste den på engelska) och ser fram emot följande delar.

   Tack för kommentaren! Du har precis räddat mitt jullov. 😉

  • Men Cia – nu när jag orkade läsa igenom mina gamla inlägg ser jag ju att det var DU som tipsade mig om böckerna från början! Jag bugar och tackar för tipset! 😀

 2. jag håer med dig om att tran o fyran var besvikelser….
  Tycker att TV-serien ändrar vädigt mycket i handlingen jämfört med böckerna så jag har svårt att se att de skule kunna fortsätta vara lika så länge. Tycker att böckerna är betydigt bättre än serien med..

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s