Inför 2010

Jag brukar inte avge nyårslöften, däremot brukar jag alltid reflektera över året som gått och det som komma skall. Göra planer och strukturera upp framtiden lite. Inför året som kommer väntar många nya utmaningar i form av nytt jobb med nya rutiner och arbetskamrater. Det kommer nog att bli främsta prioritet till att börja med, innan allt börjar flyta på. Eftersom nya jobbet kommer att ge färre arbetstimmar (vi har stängt fredagar) och mycket mindre restid till och från arbetsplatsen. ger det mer tid för fritid och tid på gården. Och det är där mina tankar inför 2010 kommer in.

Jag har följande tankar inför 2010:

 • Jag ska lära mig franska. Jag har aldrig velat lära mig franska innan eftersom jag har tyckt att det är ett fult språk som bara verkar krångligt samt att de fransmän jag har mött inte direkt lockat mig att vilja lära deras språk. Men. Förra året väcktes min nyfikenhet inför språket, delvis p.g.a. T. När han var på en flygplats i Paris och pratade i mobilen med mig, fick jag chansen att höra honom prata franska. Han pratar inte flytande, men tillräckligt bra för att impa på mig. Våra tankar väcktes att vi båda skulle lära oss (mer) franska och sedan boka en resa till Paris för att öva på språket tillsammans. För min del handlar det mest om att kunna konversera någorlunda på språket, inte att bli flytande.
 • Ett annat mål är självklart att jobba vidare med gården. Vi ska fortsätta renoveringen, men också  utnyttja resurserna bättre. Vi ska odla grönsaker och kryddor själva t. ex. Jag ska också få ordning på stall och fler hagar till mina grabbar.
 • Eftersom jag får mer fritid ska jag lägga mer tid på både ridning och träning.
 • Jag ska fortsätta med mitt hemliga projekt som jag påbörjade förra året… Eftersom jag blev med hästgård i juni blev mitt projekt lidande. Tanken var att sommarlovet skulle tillbringas med det, men nu blev det alltså gårdsliv som tog över i stället. 2010 ska jag fokusera på projektet igen.
 • Ge mig en läsutmaning, men det får bli ett helt eget inlägg…

Hmmm… Lite luddiga mål kanske. Men definitivt sådant som är viktigt för mig och som jag vill satsa på. Personligen tror jag att 2010 kommer att handla mycket om att befästa sådant som byggdes upp under 2009. T och jag har ju bara örjat vår resa tillsammans och under 2010 kommer vi att fortsätta den, men nu med gemensamma traditioner och mer kött på benen. Jag tror att 2010 kommer att bli ett riktigt toppenår! Jag har faktiskt enbart goda tankar inför det här året.

6 tankar på “Inför 2010

 1. Åh, vilka härliga ”mål” 🙂 Det märks att du är precis på rätt plats och vid rätt tidpunkt här i livet och att du mår oerhört bra, det är en fröjd att få följa dig genom bloggen!

  Själv är jag väldigt dålig på att sätta upp mål (eller att sammanfatta mitt tidigare år), tycker det är svårt och jobbigt att vara för konkret med sånt,, (prestationsångest? rädd för att ”misslyckas”? kanske nåt sånt, tyvärr) men känner att jag har lite koll på läget ändå som det är nu, mår bra alltså 😀

  • Bara man har någorlunda kolla på vart mn är på väg i livet behöver man ju inte sätta sig ner och lista upp det. Jag är en listmänniska som älskar att skriva ner saker i punktform… 😀

   Jag är verkligen på helt rätt plats i livet. Jag känner mig nästan oförskämt lyckligt lottad ibland!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s