Läsutmaning 2010

Inför förra året satte jag inte upp några direkta läsmål. Året innan hade jag fokuserat mycket på att bredda min läsning eftersom det blev alldeles för mycket litteratur från USA och Storbritannien. I år var väl tanken att fortsätta med det, men i stället hamnade fokus på ungdomslitteratur eftersom jag läste böcker inför mitt litteraturprojekt i höstas. Eftersom jag inte längre är lärare behöver jag inte heller läsa böcker ”i tjänsten” och 2010 kommer att bli första året då jag helt och hållet kan fokusera på min egen läsning. Spännande men otroligt annorlunda. Jag kommer att fortsätta läsa ungdosmlitteratur ändå tror jag eftersom jag är så inne på den läsningen och har skaffat många favoriter inom genren. Men. I år känner jag att en läsutmaning är på sin plats.

Jag har funderat fram och tillbaka om jag ska ange ett visst antal böcker jag ska läsa inom varje kategori, eller bara att jag ska fokusera på en viss kategori. Om jag inte anger antal kanske det bara blir en enstaka bok och det blir ju inte så mätbart heller. Därför har jag valt att ange en siffra som jag i alla fall ska sikta mot.

 • 5 nobelpristagare
 • 5 från nya länder
 • 7 på engelska
 • 2 på spanska
 • Läsa för min egen skull!

Det sista målet är egentligen det viktigaste. I det målet tänker jag också läsa böcker som utvecklar mig på något sätt, dvs. böcker inom kost, träning och wellness. Eftersom jag ska jobba inom detta område vill jag också lära mig (ännu) mer om det.

Om jag bara får upp mina böcker ur kartongerna ska jag också fortsätta min utmaning Böcker A-Ö samt också hänga på andras utmaningar. Det är bara så jädrans krångligt när jag ska försöka plocka böcker ur minnet och inte har möjlighet att stå framför bokhyllan och fundera. Det får väl bli ytterligare ett mål inför 2010: att köpa bokhyllor till lillstugan och få upp alla böcker från flyttlådorna!

5 tankar på “Läsutmaning 2010

 1. Å, va kul! Även om jag nästan alltid läser för min egen skull så hänger jag på din utmaning. Jag har också jobbat lite för att bredda mina vyer lite och det här kan ju va ett kul sätt.
  Fast jag hoppar böckerna på spanska. Det enda jag kan på spanska är i princip hola och med det kommer man inte långt… Ja, om man inte samtidigt kan se söt ut och flirta till sig en drink förstås men det var ju inte det som var tanken 😉

  • Hahaha… Då kanske du ska skippa just spanskan då?! 😀

   Kul att du hänger på! Jag tänkte försöka göra kvartalskollar bara för att kolla hur jag ligger till. Lite jobbigt att komma på i december att man saknar en massa…

   • Kan nog vara smart. Nog för att det är kul att läsa men man vill inte gärna spendera hela julhelgen med det. Bara lite drygt halva 😉

 2. Pingback: Läsutmaning 2010 « *Talk nerdy to me*

 3. Hihi, ja det blir väl lite skillnad för dig nu att helt få läsa för din egen skull – Det ska bli kul att följa det här på bloggen!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s