Årets första Kulturfyra

En tanke inför det här året är att jag ska försöka haka på några av de utmaningar som finns lite här och där i bloggvärlden. Nu när jag har ett jobb som inte äter upp all energi kanske jag faktiskt kan lägga lite extra energi på min lilla blogg. Så mitt första steg blir att haka på årets första Kulturfyra.

1. Vilken är den första boken du läser i år, 2010?
Första boken jag läste var Själförsvar av Igor Ardoris och det är ju alltid bra att börja året med en sådan bok.

2. Första konserten du går på?
Hmm… Jag går nästan aldrig på konserter och jag har ingen aning om det kommer någon stor artist till Sverige i år. Förra året var jag ju på Britney Spears i Stockholm och 2 år innan dess på älskade Justin… Men i år? Kanske någon Rix fm-festival eller liknande. Inget är inbokat i alla fall.

3. Första teaterföreställningen eller filmen du ser i år?
Teater gillar jag inte så det blir det absolut inte. Men första film? Herrejösses, jag har redan plöjt mängder och jag kommer knappt ihåg vilka. Vi såg t.ex. En shopaholics bekännelser som var mycket roligare än jag kunnat tro. (500) Days of summer var också bra. My life in ruins var myspysig. Avatar såg vi väl innan nyår? Fasen, jag kommer inte ens ihåg… Bra var den i alla fall.

4. Hur känner du personligt/privat inför 2010, vad ser du fram emot mest, eller vad fruktar du mest?
Jag ser fram emot 2010 både privat och med det nya jobbet. Jag vet att folk tycker att jag är helt knäpp i huvudet som har bytt karriär och det snackas en massa skit bakom ryggen på mig, enligt mina närmaste vänner som har fått förklara för en massa neggomänniskor. Men själv tycker jag bara att det är så skönt att ha bytt jobb och att slippa stressen och huvudvärken som förra året gav mig.  Jag tror att det kommer att ge många goda saker för mig som privatperson eftersom jag kommer att få ett annat lugn omkring mig. Jag ser också fram emot att renovera vidare på huset, att få till det mer här hemma. Det kommer att bli så fint här när det är klart. Ja, jag tror att 2010 kommer att bli ett bra år på de flesta plan.

Vad jag ser fram emot mest? Livet på gården i allmänhet bara. Renovera, fixa, rida, mysa, göra i ordning i trädgården osv.

7 tankar på “Årets första Kulturfyra

  • Ja, visst är det urlöjligt?! De menar att jag är helt knäpp som har utbildat mig till ett yrke och sedan väljer att inte jobba med det längre. Att jag sedan har pluggat just språk, som jag har extrem nytta av i det här jobbet, det räknas inte enligt dem. Är man utbildad lärare ska man också jobba som det livet ut, enligt dem. Jag fattar verkligen inte. Är det inte viktigast att man trivs och mår bra på jobbet? Jag har ingen som helst prestige över att ha en yrkesutbildning som jag inte använder just nu. Livet ändras ju hela tiden, saker ändras. Man kan ju inte hålla kvar vid ett jobb av ren rädsla.

   • Men vad trist det skulle vara att jobba med samma sak hela livet! Känns inte särskilt utvecklande. Jag tycker det är bra att ha en lärarutbildning i grunden, men den går ju att använda till så mycket mer än bara just läraryrket. Och som du skriver; det viktigaste är ju att man trivs och mår bra. En lärare som inte trivs blir i längden inte en särskilt bra lärare (men tyvärr stannar nog alltför många kvar trots att de borde ha slutat för länge sen….) Stå på dig, du vet ju själv att du bara kan göra det som känns rätt för dig!

 1. Eftersom jag också är på väg att göra en helomvändning i karriären kan jag bara säga, you go girl!

  Att andra människor har sådan problem med sådan fattar jag verkligen inte (jag har också fått höra en del). Jag gissar att mycket beror på avundsjuka. Du gör något de aldrig skulle våga och därför måste du straffas. Det är så tråkigt! För att inte tala om barnsligt.

  • Jag tror också att det handlar om att de själva är för fega för att göra ett så aktivt val. Sedan tror jag också att många människor tyvärr är för rädda att våga göra något helt annorlunda. Trygghet är det viktigaste liksom.

   Barnsligt är det verkligen och så urlöjligt att jag häpnar. Visst hade det varit trevligt om folk engagerade sig för att de brydde sig, men det verkar mer som om de tycker att det handlar om att göra rätt. Vad DE tycker är rätt, vill säga…

   Man måste våga lite i livet! Att våga byta karriär är bara nyttigt. 🙂 Bra jobbat du också!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s