Bland sjusovare och olivträd av Patrick Belfrage

I höstas fick jag ett mail från Patrick Belfrage som är författare till den här boken. Han undrade om jag ville ha ett recensionsexemplar av hans bok. Lite full i skratt blev jag allt, eftersom boken utspelar sig i Frankrike och handlar om honom och hans fru som valde att tillbringa en del av året där i stället för Sverige. Just den tanken har nämligen även T och jag. I framtiden vill vi kunna växla boende mellan Sverige och, om T får bestämma, Frankrike. Så när mailet kom kändes det lite som ett tecken! Extra glad blev jag också över att han hade signerat boken. Kul!

Av olika skäl läste jag inte boken förrän nyligen. Det var som balsam för själen att se alla härliga bilder från gården i Frankrike. Det var precis vad jag behövde i min vinterlåga sinnestämning.  Tyvärr visade en av de sista bilderna en snötäckt gård så där fick mina drömmar sig en liten törn. Eller så får vi helt enkelt flytta mer söderut i Frankrike!

Boken består som sagt av hans skildring över hur det var att renovera ett hus och bosätta sig i ett annat land där man lever efter helt andra normer än vad man är van vid. Han har själv fotat bokens bilder och det blir lite som att få smygtitta i någons privata dagbok. En bra presentbok för någon som tycker om Frankrike eller för någon som kanske har planer på att flytta utomlands. För min del blev den ju extra intressant just för att jag kan se mig själv bo där någonstans i trakterna, i framtiden. Jag är gärna en sjusovare och jag ligger gärna under ett olivträd med en bok framför näsan. Det låter som ett helt ok sätt att fördriva tiden på.

Tack för boken Patrick!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s