Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar och Gunilla Eldh

Först och främst måste jag nämna att det här är den första boken någonsin som jag har läst som e-bok. Jag har aldrig testat det innan, men när jag såg att den här boken fanns att låna på bibblan som just e-bok, bestämde jag mig för att testa eftersom jag velat läsa den länge. Och det var något jag kan tänka mig att fortsätta att göra!

Den här boken är en av de bästa böcker jag har läst inom temat wellness. Jag är så otroligt trött på att alla ”dieter” eller ”metoder” som finns för att locka människor att gå ner i vikt. Tidningarnas framsidor skriker ut hur man ska gå ner i vikt på snabbast möjliga sätt, men ingen verkar intresserad av att informera om hur kroppen fungerar, eller vad en människa bör äta för att fungera optimalt.

För, let´s face it, vi är fortfarande stenåldersmänniskor i våra gener och vi är biologiska varelser som har frångått både att äta det som är naturligt för oss samt att använda våra kroppar till det de är byggda för. Våra kroppar, med hjärnan som styrande, är programmerade att kämpa för överlevnad. Kroppen och hjärnan har inte ställt om sig till att vi numera lever i ett samhälle där vi har ett överflöd av mat och att vi rör på oss alldeles för lite. Hjärnan jobbar fortfarande för att spara och lagra energi, att skicka signaler till kroppen att hushålla. För säkerhets skull, ifall kroppen skulle tvingas utstå långa perioder av svår tillgång till föda.

Det handlar inte om att välja rätt diet. Vi måste förstå att vi är biologiska varelser och att våra kroppar behöver en viss typ av föda, samt rörelse, för att må bra. Vi äter dåligt, vi stressar för mycket och vi rör på oss för lite. Allt det här reagerar vår hjärna på, negativt. Om man förstår varför man får sådant sug efter sötsaker eller andra snabba kolhydrater, kanske det är lättare att motstå.

Jag har förmånen att jobba på ett jobb där vi aktivt jobbar för att informera och hjälpa människor att uppnå optimal hälsa. Likaså lever jag ihop med en man som är certifierad inom wellnes, samt är utbildad kiropraktor. Allt detta har gjort att jag har lärt mig så enormt mycket om wellness, hur kroppen är uppbyggd och vad vi människor behöver för att uppnå optimal hälsa. Alla vill ju må bra, vara pigga och starka, men för det behöver man kunskap. Den här boken ger mycket kunskap, på ett lättförståeligt sätt, om mycket av det som T och hans kollega jobbar för. Tyvärr nämner boken inget av vikten av kiropraktik, men det är väl för mycket begärt att den ska innehålla precis allt

Läs boken, reflektera över din egen situation och fundera sedan vad du kan ändra eller lägga till i ditt liv för att må bättre. Det här är verkligen en bok som jag vill rekommendera vidare.

Annons

3 tankar på “Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar och Gunilla Eldh

  1. Ska bli spännande att läsa den här boken. Det verkar dock många andra med tycka då det var 28 st före mig som reserverat boken. Den som väntar på nått gott…. 🙂

  2. Pingback: lördag | Mittlivsommedelålders

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s