Twittra eller inte twittra?

Det är frågan. Jag har aldrig kommit in i det där med Twitter och blir lite smått förvirrad när jag går in och läser någons twitter. Jag förstår mig inte på det helt enkelt. I dag skaffade jag en egen bara för att sätta mig in i det. Men frågan är om jag ens kommer att använda det. Först måste jag ju fatta grejen…

Hur gör ni? Någon som twittrar/läser någon annans twitter regelbundet? Eller finns det fler oförstående, som jag?

9 tankar på “Twittra eller inte twittra?

 1. Jag är också oförstående. Twittrar inte själv, och läser inte andras twittrande. Jag har fortfarande inte fattat varför man måste ha en särskild plats för att skriva kort. Det kan man ju göra på vanliga bloggar också? (Ja, folk diskuterar tydligen saker snabbt och snärtigt på twitter, så mycket har jag fattat. Men jag känner fortfarande att det här, det kan vi göra på vanliga bloggar också…)

  I höstas registrerade jag faktiskt ett användarnamn på twitter, eftersom jag hade tänkt utmana mig själv att skriva någon form av lyrik där dagligdags – t.ex. i haikuform. Tröttnade efter ett par försök eftersom man inte kan sätta in radbyten.

  • Ja, jag har _inte_ förstått vitsen med det- Än. Ska testa ett tag för att iaf lära mig. När jag har googlat runt verkar det som om just det där med nyhetsflöde, snabbt, är själva huvudsaken. Nja, får nog kolla lite först.

 2. Jag gör ett försök att twittra för tillfället och tycker det är ganska kul men framför allt behöver jag öva på att skriva kort och koncist. 😉

  Men så läser jag ju andras det andra twittrar också. När jag började läsa läste jag bara folk jag från början hade något intresse av (skådisar från Criminal minds, Big bang theory-twittern, Terry Pratchett). Man märker snart att det finns de som är bättre än andra på att twittra. Konsten är ju att skriva kort och träffande, alla är helt enkelt inte bra på det. Vissa har dessutom pippi på att länka till andra, göra s.k retweets från andra osv och det kan kännas rätt rörigt i början.

  • Det där är ju också en utmaning – att skriva kort och kärnfullt men samtidigt intressant. Det är just mitt intresse av olika typer av skrivande som fått mig intresserad. Men än så länge fattar jag nada.

 3. Jag har inte heller kommit in i det där med Twitter. Jag startade för inte så längesedan min blogg så det känns som man har fullt upp med det. Fast å andra sidan så kanske man skulle hänga med i utvecklingen lite 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s