Inte han av Sheila O’Flanagan

Det här är riktigt rolig chick-lit! Det är en tjock bok, nästan 500 sidor, men storyn och energin håller hela boken igenom. Det trodde jag faktiskt inte. Om jag ska vara helt ärlig kommer jag inte ens ihåg hur den här boken ens hamnade i min bokhylla. Jag läste Luftslott av samma författare för två år sedan och den var inget vidare alls. Förra året hade jag med mig Den jag ville ha på resan till Texas, men jag orkade inte ens läsa ut den eftersom den bara var tråkig och seg. Så varför i hela friden hade jag då en tredje bok här hemma av Sheila O’Flanagan? Och varför började jag ens läsa den?!

Boken handlar om systrarna Jin och Andie som är olika som natt och dag, samt deras mamma Cora. Jin är f.d. modell och är gift med Kevin, som är rik och framgångsrik. Tillsammans lever de ett riktigt lyxliv och verkar ha allt man kan önska sig. Andie lever ett enkelt liv,  jobbar som musiklärare och har ett mycket hemligt förhållande med en gift man som råkar vara anställd av Kevin. Cora är ensamstående efter att maken Des har gått bort året innan. Hon får en lyxkryssning i present av Jin och Kevin eftersom de tycker att hon behöver komma iväg och ha lite roligt. Men. Hon verkar ha haft lite fööör roligt för hon kommer tillbaka med en man i släptåg; Jack. Han är i 30-årsåldern, d.v.s. jämngammal med systrarna, och självklart börjar folk prata om detta udda par. Han ska bo hemma hos Cora för att skriva resereportage. Jin och Andie är oroliga för sin mamma och lämpligheten att ha Jack inneboende hos sig. Cora å andra sidan tycker att det är dags att ha lite roligt.

Visst låter det härligt invecklat? Det här är verkligen chick-lit när det är som bäst. Det är rolig dialog och det är väldigt roliga karaktärer. Visst är de stereotypa, men jösses vad kul det blir ändå. Det är perfekt läsning för hängmattan! Lättsmält och underhållande. Det är inte fel det.

2 tankar på “Inte han av Sheila O’Flanagan

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s