Living dead in Dallas av Charlaine Harris

Förra gången läste jag boken innan jag såg tv-serien, vilket inte visade sig vara bra. Den här gången gjorde jag därför tvärtom. Vi såg serien tidigt i våras och jag började läsa boken kort därefter, men den blev liggandes halvläst tills nyligen

Det är lite svårt att hålla böckerna och serien isär. De är lika, men de är också väldigt olika i vissa delar. Jag kom på mig flera gånger med att reagera på att det inte stämde överens med tv-serien, men jag kan inte säga om jag tycker den ena är bättre än den andra. Det är bara olika helt enkelt.

I den här boken, som alltså är del 2, återkommer så klart den telepatiska Sookie och Bill, hennes vampyr till pojkvän. Eric, den nordiske får en allt större roll både i boken och tv-serien. Det dyker upp ett annat överjordiskt väsen, en maenad, och betydelsen av den är rätt stor mellan bok och tv-serie. Där tyckte jag att det var lite svårt att tänka om, eftersom jag hade en sådan tydlig bild av den/henne från tv-serien.

Har man missat tv-serien tycker jag att det är ett måste att se den! T och jag älskar den båda två. När det gäller böckerna är de väldigt roliga (trots ämnet…), lättlästa och jag fullkomligt älskar alla attribut som hör amerikanska södern till!

Vill man hellre läsa böckerna på svenska ska man tydligen se till att man får ”rätt” översättning. Jag har läst en massa om hur otroligt dåligt översatta de är, men numera finns en nyöversättning i Månpocket, som ska ge ut fler delar under året. Hur den översättningen är har jag inte sett några reaktioner på, men den kan väl knappast vara sämre än den förra i alla fall. I vilket fall som helst, ovasett om du vill läsa dem på svenska eller engelska: läs dem!

6 tankar på “Living dead in Dallas av Charlaine Harris

 1. Vi gillar ocksa serien jattemycket. Haller pa att se ikapp oss pa sasong tva. Jag vet – vi ar lite efter! Ska ta och kolla in bockerna ocksa. De verkar bra och om man far lite mer kott pa benen sa att saga sa ar det lockande. Fast kanske ska vanta tills vi sett fardigt sasongen innan jag borjar.

  Hoppas ni haft en fin midsommar och att det blir en bra vecka. Forresten, om du har lite ryggtraningstips i samma anda som du korde magtips sa mottages de tacksamt. Eller tips pa nan bra bok om styrketraning for tjejer, garna nan som latt kan fas tag pa har i USA. Kanner att jag skulle behova lite nytt. Latt att bli uttrakad och for ensidigt tranad! Och sa har jag svart att hitta nan som passar mig. De flesta bocker kanns sa ”hemmafrutraning framfor teven”, och inriktade pa viktminskning. Jag vill bli stark och smidig. Har kollat in Empower your body, och den approachen gillade jag sa nat i den stilen kanske.

  Tack pa forhand.

  Kram

 2. Så ni är också hooked på serien? 🙂 Vi längtar sååå efter säsong 3 nu! Och ja, se till att läsa böckerna också, men gör inte som jag utan läs böckerna för sig och se serien för sig. Man kan bli förvirrad för mindre…

  Vi har haft en kanoners Midsommar! Jag är sååå nöjd. Hoppas att ni också har haft det bra!

  Böcker om styrketräning för tjejer är precis som du säger ofta ganska mesiga… Jag tror faktiskt att Sverige ligger långt före där och jag vet flera bra svenska böcker, men det hjälper ju inte dig. Hmm… Jag ska se till att köra ett ryggtema framöver, så håll utkik! Bra övningar är något man verkligen behöver! Ett tips så länge är att kolla in http://www.dintraning.se. Där finns en massa bra övningar.

  Kram, kram

 3. Midsommar var toppen! Vi firade i NYC med en bloggkompis faktiskt. Superkul!

  Tack för tipset på sajten, den ska jag kolla in. Aha så det är så att styrketräning för tjejer inte har samma inriktning här. Jaja, jag får kolla när jag kommer till Sverige i juli då. Har för mig att du föreslog nån bok i ett tidigare inlägg, ska kolla tillbaka lite.

  Ha en fin eftermiddag och Tack igen!
  Kram

  • Men åh vad härligt! New York?! Nu blir jag avis… 🙂 Det är en dröm att få åka dit, än så länge har jag bara sett staden via flyplatsen. Någon gång ska jag komma dit…

   Om jag ska tipsa om två bra träningsböcker så är den ena den jag har recenserat av Jari Ketola och Jennie Widegren och sen vill jag tipsa om Elin Sundells bok ”Styrketräning för henne”. Hon är en av mina idoler inom fitnessbranchen, oerhört kunnig och sund. Om du vill testa lite annorlunda, rolig och explosiv träning kan jag rekommendera Kettlebells. Superkul och jobbig träning som verkligen tar. Kolla in min recension av Linus Johanssons bok.

   Det är lite roligt för jag läser en hel del ”Amerika-bloggar” och det verkar som om i stort sett alla är i Sverige nu eller ska hit snart! 🙂

   Kram, kram

 4. Tack for tipsen! Dom ska jag kolla upp.

  Haha, ja det verkar onekligen som ex-patfolket drar sig till Sverige i juli for att fa lite svensk sommar. Inte for att det ar nat fel pa den har heller, varmt och skont, men Sverige ar ju valdigt trevligt sommartid”

  Kram

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s