Stjärnfabriken av Clare Naylor och Mimi Hare

Den här boken fyndade jag på second hand för en tia, vilket ju måste anses vara ett fynd för en helt oläst inbunden bok. Jag lyckas alltid hitta en massa olästa böcker där. De verkar i alla fall olästa om man ser till skicket. Förra besöket där resulterade i 6 st nya böcker hem, för endast 45 kr. Härligt, härligt!

Boken är en tvättäkta chick-lit och beskrivs på baksidan att påminna om Djävulen bär Prada, men jag skulle vilja lägga till att huvudkaraktären även har vissa drag av Bridget Jones. Det är ett klassiskt upplägg: Lizzie har en gedigen universitetsutbildning och en bakgrund inom politikens värld när hon kanske lite oväntat tar ett jobb som andre assistent åt en berömd agent på The Agency, en av Hollywoods största filmagenturer. Där befinner hon sig längst ner på karriärstegen och hamnar i ett liv hon inte riktigt förstår sig på med sin bakgrund. Precis som Andrea i Djävulen bär Prada bär hon helt fel kläder och gör stora misstag i början. Och precis som Bridget Jones har hon en förmåga att försätta sig i lite udda situationer med minst sagt udda människor.

Det är många hollywoodkändisar med i boken, men då de bara nämns vid förnamn får man gissa lite, vilket inte är särskilt svårt om man har någorlunda koll inom filmvärlden. Det är en smårolig och lättläst bok, med några delar humor och några delar romantik. Det är inte den bästa chick-lit jag har läst, men den får helt klart godkänt betyg. Sedan när man läser slutet kan man ge sig den på att det finns en uppföljare, och mycket riktigt så gör det det. Namnet på den boken avslöjar en hel del om hur det går för Lizzie, men för min del räcker den stund vi hade tillsammans gott och väl.

3 tankar på “Stjärnfabriken av Clare Naylor och Mimi Hare

 1. Kul att hitta fynd sådär!
  Men boken låter faktiskt helt hemsk 😉
  (jag är inte mycket för chic lit och Bridget Jones lade jag ifrån mig när jag läst ca en tredjedel. Kräkkänlorna blev för påtagliga…)

  • Fynd är alltid kul!

   Jag gillar chick lit, men just Bridget Jones är bland det sämsta jag läst. Jag slängde faktiskt boken efter att ha läst den… Däremot älskar jag filmen – skumt!

   • Där kommer det ju igen. Filmen är bara baserad på boken, en manusförfattares och en regisörs tolkning av boken. Jag tycker också att filmen är bättre, även om jag har en tendens att bli extremt irriterad och arg på Bridget-typer.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s