Ett barn blir till av Lennart Nilsson

Det är väl få som inte känner till den här boken. Det är en riktig klassiker.

Det här var den första boken om graviditet som hamnade i våra händer, och till skillnad mot många andra böcker i samma ämne känns det som om den här riktar sig mer mot båda föräldrarna. Tack vare alla bilder och informativ text om hur barnet utvecklas, är det lätt för båda föräldrarna att ta till sig informationen. Särskilt i allra början av graviditeten tycker jag att det är extra intressant att läsa om barnets utveckling. Redan de första veckorna händer så otroligt mycket inne i magen. Det är helt ofattbart att ett litet foster på bara någon centimeter redan har så mycket färdigbildat. Det är häftigt!

Om jag ska vara ärlig hoppade jag över en stor del av texterna. Fokus hamnade mest på bilderna och bildtexterna. En del av texterna kändes lite halvtöntiga. Första delen av boken var mest intressant, med själva befruktningen och de första veckornas utveckling av fostret. Kanske för att jag läste den när jag själv var alldeles i början. Jag kanske får ge den en ny chans när jag kommer mot slutet. I vilket fall som helst är det här nästan ett måste för alla gravida. I början när magen fortfarande är platt känns graviditeten så abstrakt och jag tyckte att den här boken hjälpte oss båda att förstå vad vårt lilla foster gick igenom därinne. Det abstrakta blev mer konkret.

2 tankar på “Ett barn blir till av Lennart Nilsson

  1. Lennart Nilsson tar fantastiska bilder. Jag har tittat i hans böcker flera gånger.

    I somras var jag och maken på Fotografiska museet i Stockholm för att titta på hans utställning (och givetvis de andra också). Det var en fantastisk upplevelse att se dessa bilder i ett riktigt stort format.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s