Det händer nu av Sofia Nordin

Det här är en så fantastiskt fin bok! Jag vill bara börja med att säga det. Boken är också nominerad till årets Augustpris.

Stella går i nian och är sprudlande kär. Problemet är bara att hon är kär i sin bästa kompis. Som är en tjej. Sigrid och hon umgås nästan jämt och Stella är noggrann med att dölja sina känslor så gott det går. Hon är livrädd att Sigrid ska få veta och kanske tycka att hon är äcklig. Det värsta som skulle kunna hända är att hon inte skulle vilja vara Stellas kompis mer. Men det blir allt svårare att dölja sina känslor, som bubblar och rasar inombords och kräver att få komma ut.

Boken är verkligen helt underbar! Sofia Nordin skriver med ett väldigt rappt språk och man flyter med i handlingen och stämningen. Jag var tvungen att sträckläsa boken under en kväll för den gick inte att släppa ifrån sig. Boken beskriver väldigt väl Stellas brottande med sina känslor och rädslan för att ”bli upptäckt” samtidigt som det innerst inne är just det hon vill. Hon är själv överrumplad av sina känslor för en tjej. Hon  är snygg och poppis i skolan och hon flirtar gärna med killar för att se hur det känns. Men det känns inte alls, det är bara känslorna för Sigrid som känns.

Stella söker svar på många frågor och funderingar och genom en internetsida får hon läsa om Agnes 84 år som har tvingats dölja sin kärlek till väninnan Maj under hela sitt vuxna liv. De gifte sig båda två med män, men hade under alla år en hemlig relation. Stella tar kontakt med Agnes och de båda påbörjar en brevväxling via epost, en brevväxling som stillar många av Stellas funderingar och som ger henne mod att våga visa sin kärlek.

Boken är lättläst, fängslande och rent av vacker. Det är en bok som såväl tonåringar som vuxna kan läsa. Boken förmedlar också väldigt väl omgivningens reaktioner, som är både översvällande positiva och kraftigt motståndstagande. Det är en mycket läsvärd och tankeväckande bok och jag vill varmt rekommendera er att läsa den.

Här kan du läsa mer om boken samt även läsa ett litet smakprov ur boken.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s