Hittebarnet av Katerina Janouch

Eftersom jag har läst och tyckt om flera faktaböcker av Katerina Janouch, kändes det lite extra intressant att sätta tänderna i en skönlitterär bok av henne. När boken kom i brevlådan satte jag mig och började läsa den omedelbums. Sedan var det sträckläsning som gällde.

Boken handlar om barnmorskan Cecilia Lund och det är tydligen tredje boken i en serie, men jag har inte läst de två första (än). Det var lite svårt i början att sätta sig in i vad som hade hänt tidigare, men tydligen hade Cecilias man varit otrogen och de bodde isär ett tag. I den här boken är de ett par igen och kämpar för att hitta tillbaka till varandra igen. Cecilia brottas fortfarande med motstridiga känslor, medan hennes man tycker att det är mer att tuta och köra nu. När Cecilia får veta att hon dessutom är gravid igen, med deras femte barn, brottas hon med känslorna det rör upp. Samtidigt är det hon som hittar ett alldeles nyfött litet barn utanför ingången till förlossningen där hon jobbar. Någon har fött ett barn och lämnat det där och det finns inga som helst spår efter vilka föräldrarna är. I utredningen av fallet möter Cecilia återigen polismannen Per Nilsson, en man som väcker känslor hon försöker trycka undan. Särskilt nu när hon och maken bestämt sig för att göra ett nytt försök och hon dessutom är gravid.

Som sagt, det här är tredje boken i serien och jag saknar att inte ha läst de två första. Det här är en bok som jag tyckte väldigt mycket om, och jag gillar särskilt karaktärerna i den. Det handlar mycket om relationer människor emellan och som läsare får man följa alla karaktärernas tankar, även om Cecilia är huvudpersonen som allt och alla kretsar kring. Det är en bok med mycket värme och det är härlig läsning. Och även om man får följa mycket kring hittebarnet är det främst Cecilia och hennes familj man vill läsa om och följa.

Det här är en bok jag varmt kan rekommendera för det är en riktig sträckläsarbok, som ger en härlig känsla i kroppen. Jag måste läsa de två första delarna i serien också, och sedan läser jag gärna nästkommande delar. Jag läste någonstans att det ska bli tio delar i serien, och det utlovar ju en massa härlig läsning framöver! Och sådant gillar vi!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s