De mest eftersökta böckerna

De här böckerna är de mest eftersökta böckerna på min blogg, d.v.s. de böcker som folk har googlat på och då hamnat här:

 1. Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer
 2. Träna med kettlebells av Linus Johansson
 3. New Moon av Stephenie Meyer
 4. Kort kjol av Christina Wahldén
 5. Innan jag dör av Jenny Downham
 6. När jag hör din röst av Stephenie Meyer
 7. Kärnfrisk familj: så gör du av Ninka-Bernadette Mauritson
 8. The Notebook av Nicholas Sparks
 9. Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson
 10. Hemligheten av Sophie McKenzie

Jag är inte ett dugg förvånad att Stephenie Meyer dominerar listan så. Hennes böcker, och numera även filmer, startade ju en vampyrvåg utan dess like och oavsett vad man tycker om själva böckerna har de blivit enormt populära. De lär nog fortsätta sin populäritetsvåg ett bra tag till.

Att kettlebells-boken kommer så högt upp är nog för att det är en träningsform som fullkomligt exploderat det senaste året. Det brukar ju komma olika träningsflugor lite då och då, och även om det faktiskt är en gammal träningsform är det först nu det har blivit riktigt stort.

En bok som nog är den allra mest eftersökta boken för tillfället är Kärnfrisk familj. Och det gör mig superglad att det är så många som är intresserade av den boken och som (förhoppningsvis…) vill ta tag i sina liv till det bättre. Jag tycker att det är en bok som alla borde läsa och ta till sig av. Människan är ju den sjukaste biologiska varelsen som finns och vi måste vakna upp och inse att det är vår ”moderna” livsstil som gör oss sjuka. Kunskap om vad våra kroppar behöver för att må bra, det är bästa vapnet mot ohälsa.

När det gäller Kort kjol och Hemligheten märker jag att de ofta söks ihop med ordet ”recension” och det kan vara så att det är elever som ska skriva bokrecension som googlar fakta om den. För inte googlar de väl efter färdiga recensioner att bara ta?! Hemska tanke…

Att en av Stieg Larssons böcker hamnar i topp är ju heller ingen större surprise, men det får mig att tänka på att jag ju faktiskt fortfarande inte har läst sista delen… Måste, måste. Någon gång.

The Notebook och Innan jag dör är två helt suveräna böcker som jag verkligen kan rekommendera alla att läsa, om man bara laddar upp med ett stooort paket näsdukar också. Den första boken finns ju som film också, en grymt bra sådan.

Det är intressant med statistik! En del av böckerna visste jag utan att kolla att de kom högt upp på söklistan, men en del överraskningar var det också. Kanske kan vara intressant att göra samma koll om ett år, för att se hur och om det har förändrats?

  

6 tankar på “De mest eftersökta böckerna

  • Ja, och det är ju ok så länge de bara gör lite research inför recensionen. Tråkigt om man som bokbloggare råkar bli någons recension. Det är ju inte så man vill att det ska funka.

 1. Jag väntade länge innan jag läste Millenium-trilogin, var så rädd att bli besviken efter skyhöga förväntningar. Men åh så bra de var! Slukade alla tre i ett svep. 😀 Nästan lite avis på dig som har en del kvar. 😉

  • Jag väntade också länge, mest för att jag egentligen inte alls gillar deckare. Förra sommaren tog jag dock tag i det och blev helt fast, men av ngn anledning läste jag aldrig trean. Men jag ska, jag ska… 🙂

 2. Jag har fastnat i Roslund och Hellströms böcker. De är lite som Larssons.. som en drog som man bara vill läsa vidare. Men R&H är så otäcka. Så otäcka.
  Klart att en bokblogg är som en recension? Eller som en ”hintplace” eller nåt. Eller nej. En bokblogg ska vara en inspiration. Sådär ja. Nu fick vi till det!

  kram och hej

  • Ja, de där böckerna vågar jag nog mig inte på… 🙂

   Inspiration var ett bra ord. Vi hoppas på att våra skoleelever är ute efter just inspiration till sina recensioner, och inte efter att hitta helt färdiga recesioner att sno…

   Kram, kram

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s