I dag är det högläsningsdag!

Visste ni det? Jag hade ingen aning om det förrän de pratade om det på tv4 Nyhetsmorgon och läste högt ur Skämmerskans dotter av Lene Kaaberbøl, en bok som jag för övrigt har tänkt läsa i evigheter med fortfarande inte har gjort. Kura skymning kallas det tydligen och firas varje år vecka 46. Då ska man åter läsa högt för varandra, något som ju var mer vanligt förr då man t.ex. inte satt fastklistrad framför tv:n. Årets tema är ”Det magiska Norden”.

Jag ska definitivt läsa högt för T och bebisen i kväll när vi går och lägger oss i kväll. Frågan är bara vad jag ska läsa. Hmm… Jag får klura lite på det under dagen. Hade jag haft bil hade jag nog åkt in till bibblan och lånat ovan nämnda bok för jag blev ruskigt sugen när jag hörde uppläsningen av den. Men, men. T har bilen och jag är fast på landet. Jag får rota i gömmorna här hemma i stället.

6 tankar på “I dag är det högläsningsdag!

    • Så många ggr som jag har haft den i mina händer och sedan ändå satt tillbaka den i hyllan. Jag vet inte ens varför, det har bara blivit så. Jag har ju eg. alltid velat läsa den. Jag får haffa den nästa gång jag är på bibblan!

  1. Vilken bra idé, och vad glad jag blir när jag hör att Skämmerskans dotter fick lite välförtjänt tv-tid. Den, och de tre följande delarna, är en så väldigt fin fantasyserie. Enkel på ytan, men intressant när man börjar fundera närmare på den. Jag säger som BokMamma: Läs den!

    • Nu kommer jag inte ihåg vilken skådis det var som läste ur den, men hon berättade att hon hade läst in den som ljudbok och blivit helt frälst i boken. Hon var förvånad att den inte hade slagit i Sverige. Tydligen hade förlaget inte ens satsat på att göra övriga delar i serien till ljudböcker eftersom den inte hade slagit. Skådisen ville själv slå ett slag för boken, som hon tyckte var helt fantastisk, och det är ju lite extra kul att höra!

      Den är defnitivt uppsatt på att-läsa-listan nu! 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s