På spåret av Lena Lind Brynstedt

Som många andra bokbloggare fick även jag erbjudandet att få den här boken. Eller bok och bok, frågesportsbok är det ju. Det är ingen bok man ska läsa från pärm till pärm.

Boken består av 2500 frågor, indelade i olika kategorier. Längst bak finns facit så om man vill kan man helt enkelt välja bland frågorna själv och sedan kolla i facit. Eller så använder man den spelmodul som sitter på boken. Jag läste inte ens instruktionerna utan bara tryckte igång den och började köra, hur enkelt som helst! Då väljer spelmodulen ett nummer, du bläddrar fram till den frågan, läser och trycker sedan in ditt val av de fyra alternativ som ges. Spelmodulen piper antingen ”rätt” eller ”fel” och så håller den räkning på hur det går för dig. Så kan du sitta och spela själv hur länge du vill, och det är lätt hänt att man bara ska ta en fråga till, och en till…

Man kan också ställa in spelmodulen så att man är fler spelare, men det har jag inte hunnit testa än. Jag tyckte det var hur kul som helst bara att köra på egen hand! Och så behöver ju ingen se ens resultat. Hmm… Till jul ska jag köra det här med T. Han är en riktig tävlingsmänniska så då gäller det att verkligen vara redo för en fight.

Jag ska ärligt erkänna att jag nästan aldrig har sett tv-programmet På spåret. Varför? Tja, jag vet inte. Det blir bara inte av. Men för en frågesportsbok av det här slaget behöver man inte ha sett programmet den delar namn med. Frågesport som frågesport liksom. Det är ett perfekt och enkelt spel utan en massa krångliga regler som kan förta spelstunden, något för hela familjen. Jag har sett att många bokaffärer har den som jultips, och det kan jag förstå. Läs mer om den här och där kan du även provläsa den och se hur den ser ut.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s