Träningsbibel för mammor av Camilla Porsman

Camilla Porsman har skrivit en mängd böcker om hälsa och träning och är välkänd inom området. Just den här boken finns visst inte att köpa längre, men själv lånade jag den på bibliotek.

Boken handlar alltså om träning, främst för nyblivna mammor men även till viss del för gravida. Jag är ju ett träningsfreak och slukar gärna träningsböcker. Dels vill jag se om det finns några nya övningar att göra och dels vill jag helt enkelt bara ha lite pepp och inspiration. Graviditet och mammakropp är ju helt nya begrepp för mig och jag vill gärna lära mig mer om hur man kombinerar dessa med träning. Alla säger ju till mig hela tiden att när barnet är fött kommer jag bara vilja sitta hemma och käka godis hela tiden. Jag kommer att vara för trött för att vilja eller kunna träna. Det låter som en mardröm för mig som inte har kunnat träna ett dyft under graviditeten. Så fort jag har försökt har jag blivit liggandes, så illamående att jag inte har kunnat röra mig mer den dagen. Och det har gällt allt från lättare promenader till mina normala träningspass. Så jag kan säga att jag är så sjukt sugen på att träna att det bara värker i kroppen av iver. Och att bara sitta hemma och käka godis låter rätt långt ifrån hur jag är som människa. Men, men, vi får väl se hur det blir när barnet är fött.

I alla fall. Är det här en träningsbibel? Nja, blir mitt svar. Den här boken ger en väldigt bra grund och förklaringar till både varför man ska träna och tydliga instruktioner till hur man ska träna, med eller utan bebis. För mig som är rätt insatt i träningens värld fanns det dock inte så mycket att hämta. Övningarna är väldigt basic, vilket självklart är jättebra om man är novis på träning. Boken passar alltså bäst för någon som gärna vill börja träna men som inte riktigt vet hur och vad. Både texter och bilder riktar sig mot den mer ovana. Det är en bra komma-igång-bok för nybörjaren, så om du känner dig osäker på hur och vad du kan träna som nybliven mamma kan den här ge en del svar. Det finns också lite kortfattat om kost och annat. Lättläst och basic blir mitt omdöme.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s