Bedragen av Katerina Janouch

Det här är första delen i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Tidigare i år läste jag Hittebarnet, som var tredje delen, men när jag läste den visste jag inte att det var en serie. Då jag tyckte väldigt mycket om den boken ville jag läsa även de två första böckerna i serien.

Som sagt, det här är första delen om barnmorskan Cecilia Lund och hennes familj. Hon lever tillsammans med sin man John och deras fyra barn William, Marcus, Sofia och Greta. Vi får följa deras vardagsliv såväl som hennes upplevelser på jobbet. Andra viktiga karaktärer i boken är också hennes mamma Christina och mormor Sonja. Hennes systrar Maria och Susanne är också med på ett hörn.

Precis som i trean ligger fokus på relationer människor emellan. Inte alltid lätta sådana. Cecilia och hennes man har varit gifta i 13 år och äktenskapet känns lite ”tråkigt” och nästan utdöende nu. Närheten dem emellan är svår att få till och Cecilia känner sig ofta bara trött. När John åker iväg på en jobbresa till USA känner hon att det t.o.m. är lite skönt att få vara ensam ett tag. Men under hans resa börjar hon få konstiga vibbar om vad han egentligen håller på med där borta. När hon frågar honom rätt ut om han bedrar henne tycker hon att hans svar visar på att han faktiskt gör det. Och när han kommer hem får hon sina farhågor bekräftade. Inte nog med att hon blir bedragen, en person från det förflutna dyker upp och ställer till det ännu mer för dem.

Precis som med Hittebarnet är det här en riktig sträckläsarbok. Jag sträckläste den i går kväll eftersom det bara inte gick att lägga den ifrån sig. Man tycker så mycket om karaktärerna i boken att man vill veta på en gång hur det ska gå för dem. Lite extra intressant för min egen del är det också att läsa om Cecilia Lunds upplevelser som barnmorska. Eftersom jag snart är där själv tycker jag att det är superintressant att få läsa om den miljön, även om det inte alltid är lätta och trevliga födslar som beskrivs.

Av någon anledning har Katerina Janouchs böcker aldrig lockat mig tidigare när jag läst om dem, hur lovordade de än blivit. Det var inte förrän jag började läsa hennes faktaböcker som även intresset för de skönlitterära böckerna infann sig. Vilken tur att jag gav dem en chans för de är ju en riktig guldgruva av läsning! Nu ska jag även införskaffa andra delen i serien och njutläsa. Ett bra tips så här i julklappstider är alltså att köpa den här serien och ge bort till någon. Själv önskar jag mig alltså andra delen Systerskap. Nu vet du det T!

2 tankar på “Bedragen av Katerina Janouch

  1. Pingback: Bedragen av Katerina Janouch | Lottens Bokblogg

  2. Pingback: Katerina Janouch – Bedragen | Books ABC

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s