Att amma av Nanna Bylund

Inför MVC-besöket i onsdags fick jag en liten läxa, för första gången. Jag skulle läsa en broschyr om amning. Men, boktok som man är gick jag ju så klart till bibblan och lånade en hel bok i ämnet i stället. Eller också, för jag läste även broschyren.

Boken handlar om amning, allt från teknik till tankar kring det. Allt som en förstagångsammare behöver veta, men säkert också en hel del för de som redan har gått igenom det innan. Jag lärde mig massor som jag inte ens visste att jag inte visste, så att säga. Jag har väl i och för sig heller aldrig varit i positionen innan att behöva tänka till så mycket om just amning. Genom den här boken har jag i alla fall lärt mig massor, men jag tror att en del först måste upplevas irl innan man verkligen förstår vad det handlar om.

Ett extra plus också för de berättelser från både mammor och pappor och deras erfarenheter om amning. Det är alltid intressant att läsa andras tankar och upplevelser.

2 tankar på “Att amma av Nanna Bylund

  1. det är bra att vara påläst men det är bra att du själv också inser att _allt_ inte går att läsa sig till.

    Och vad gäller amning.. Bra att vet att det kan göra superont i början, är supermysigt när det funkar bra men att man också ska ha i åtanke att det kanske _inte_ funkar och då inte kämpa ihjäl sig..

    Här har det tack och lov funkat som en klocka med alla fyra och jag har ammat länge. Myspys.

    • Ja, jag har ju ingen att prata med så då blir det att jag läser för att stilla mina funderingar… Det hade varit underbart att ha en mamma att gå till med sina tankar, men that’s life. 😦

      Jag hade faktiskt ingen aning om att amning kan göra ont, förrän jag läste boken. Men, jag har en väldigt avslappnad inställning till det här med amning. Funkar det inte så gör det inte. Men jag vill gärna amma för både min och Minis skull. Vi får väl se hur det går.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s