Stark, glad, gravid av Maria Wigbrant och Jonas Lissjanis

Visst har den här boken en härlig titel? För det är ju precis så det är och ska vara. Ibland när man går på sina MVC-besök känns det mer som om man bär på en mystisk sjukdom när de måste ta alla prover hit och dit, mäta, väga och föra noggranna protokoll. Man känner sig inte särskilt stark och glad i de stunderna.

Precis som namnet antyder tycker jag att hela den här boken förmedlar en sådan glädje. Den innehåller egentligen det mesta man behöver veta som gravid. Vad man bör tänka på angående maten för att hålla sig stark, hur och vad man ska träna i graviditetens olika delar samt även ett kapitel om andning och avslappning (skrivet av Anna Wilsby).

I boken finns tre olika träningprogram för graviditetens trimestrar. Det är mycket bra program och alla övningar är noggrant beskrivna i både utförande och vad deras syfte är, samt finns på bild. Först tyckte jag att det var lite synd att man för tredje trimestern valde att ha enbart övningar i maskiner, vilket ju kräver att man går till ett gym. Jag förstår fördelen av maskinträning men personligen känner jag att om jag hade jobbat kvar som intruktör på gymmet nu, hade jag definitivt slutat vara på gymmet under den sista trimestern. Jag hade mycket hellre velat göra hemmaträning i slutet, medan gymmet hade funkat bra vid de första två trimestrarna. Men det finns också alternativa övningar för hemmaträning i boken, och det hurrar jag för. Alla övningar är toppenbra, och de känns inte mesiga för en mer träningsvan. Man kan lätt göra alla övningar hemma om man bara investerar i några få redskap. Tummen upp för det! Det finns även ett träningsprogram för efter förlossningen och det är kanon, för jag tror att många tycker att det är något som är svårt. Det går mycket lättare att köra igång om man har ett färdigt program att köra efter.

Som sagt, det här är en oerhört positiv bok som skapar träningsglädje. Eller hälsoglädje rättare sagt. Nu har jag fokuserat mycket på själva träningsdelen, men alla delarna tillsammans inspirerar till en sundare och mer hälsosam graviditet. Det här är verkligen en bok jag tycker att man ska läsa som gravid. Det är utan tvekan den bästa tränings-/hälsoboken för gravida som jag har läst.

Vill du se några av övningarna från boken kan du kika här.

2 tankar på “Stark, glad, gravid av Maria Wigbrant och Jonas Lissjanis

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s