Att möta förlossningssmärtan av Gudrun Abascal

Den här boken gav mig den sista pusselbiten som jag kände att jag behövde inför förlossningen. För det här är en riktig toppenbok! Här finns hur mycket som helst att hämta. För min egen del tyckte jag att det var väldigt givande med frågorna som fanns inför att skriva förlossningsbrev. Och att man fick läsa delar ur andra kvinnors förlossningsbrev. Jag fick även en massa bra tankar om hur jag vill ha det under förlossningen och jag satte mig och punktade ner vad jag tycker är viktigt för mig. Det kändes jätteskönt och nästan som en sten som föll från bröstet. Det gav ord på mina känslor och tankar och det kändes skönt att gå igenom punkterna med T. Nu har vi pratat väldigt mycket om hur vi vill ha det och vad som är viktigt för oss båda. Vi känner oss väl förberedda.

Boken går igenom både medicinsk och icke-medicinsk smärtlindring, utan att lägga någon som helst värdering i det. Intressant också att läsa om hur svensk förlossningsvård har ändrats genom tiderna. Förutom fakta finns också många berättelser från både födande kvinnor och barnmorskor. Det är en bra mix, och jag sträckläste verkligen den här boken. Med boken finns också avslappningsövningar, och de inger en positiv känsla inför förlossningen.

Jag kan bara lovorda och rekommendera vidare den här boken!

1 tanke på “Att möta förlossningssmärtan av Gudrun Abascal

  1. Vad roligt att du hittade till mig och att jag lägligt nog hade skrivit om just denna bok.

    Jag har egentligen aldrig tvivlat på att den inte ska vara läsvärd med tanke på hur bra ”Att föda” är skriven. Tycker verkligen om, precis som du skriver, att Gudrun inte lägger några personliga värderingar kring det hon skriver utan att det är på ett mer personligt plan baserat på hennes erfarenheter.

    Så roligt att även du går i väntans tider. Förstår att vi är på slutspurten båda två så ta hand om dig och din mage! Kram från mig!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s