Lösenord

Jag har länge funderat på det här med lösenordsskyddade inlägg, om jag vill ha det eller inte. Jag testade ju det för några år sedan, men det jag skrev då kom ut till folk som inte hade lösenordet så antingen skvallrade folk om innehållet eller gav de helt enkelt vidare lösenordet. Men då skrev jag väldigt privat och det gör jag inte längre, mycket p.g.a. just den orsaken.

Men. Jag blir lite frustrerad när jag träffar folk som känner mig privat som säger att ”jag brukar läsa din blogg”, utan att de någon gång har skrivit en endaste liten kommentar med ett hej. Det känns inte riktigt ok tycker jag. Värst var när T kom hem och hade träffat folk som sa att de läste min blogg och sedan hade envisats med att kalla honom för just ”T”, trots att de alltså mycket väl vet vad han heter. Att jag kallar honom T här i bloggen är lite för att markera att det är min blogg, mina funderingar som speglas. Han har inte valt att blogga eller få sitt liv uthängt här, även om han ibland nämns (och då med hans godkännande). Samma sak med vänner och familj, de nämns aldrig med namn av samma orsak. Jag har många gånger fått höra från kompisar att ”det här kommer inte med i bloggen väl?” och jag vill verkligen inte att de ska känna så. Men numera vet de nog att de inte behöver oroa sig, det var mest i början den oron kanske fanns.

Det finns många som bloggar helt öppet om sina liv, med namn och allt och jag menar verkligen inte att det är ”fel”. Men tanken med den här bloggen har aldrig varit att den ska vara en dagbok eller en inblick för andra i hela mitt liv. Bloggen är mest till för min del, för att jag bara måste skriva. Jag älskar ju det! Och det känns bäst för min egen del när jag inte nämner mina nära och kära vid hela namn, och att jag inte skriver om precis allt som händer i mitt liv. Dessutom tror jag att ni skulle ledsna rätt fort om jag började föra dagbok över mitt liv här i bloggen, 😉 Sååå himla spännande liv har jag inte, det kan jag lova.

Nu när Mini snart anländer får jag ju ännu mer fundera över hur mycket jag vill hänga ut henom här. Jag är fortfarande inte på det klara med det, men det kanske kommer automatiskt senare. Jag kommer i alla fall att lösenordsskydda vissa inlägg framöver, enbart för att ha lite koll på vilka det är som läser och ser just de inläggen.

Så, vilka får då lösenord?
Ja, där drar jag egentligen ingen gräns. Jag vill helt enkelt bara veta vilka det är som läser. Och så vill jag gärna att man i alla fall kommenterar något litet någon gång i gengäld. Och självklart – att man inte ger ut lösenordet vidare. Om du vill ha lösenord – maila mig bara så skickar jag det. Mailadress hittar du under fliken ”Om Malin”.

6 tankar på “Lösenord

 1. Förstår dig precis. Allt vill man inte skriva om och en del grejer vill man veta vilka som läser. Vad tråkigt att det är folk runt dig som beter sig på det där sättet. Både med kommentarer och spridande av lösenord, om det nu är så. Jag använder ju heller inte hela nammn på folk just av anledningen att det är min blogg – inte deras. De har inte valt att skriva om vad de gör. Och därför är det inga bilder på andra heller. Förutom på J då, som fått vara med ibland. Men han får säga om detnär ok först! Får se hur jag gör sen när bäbisen är här, om det blir lösenord eller inte, har inte bestämt än. Nåja, detta blev kanske lite långt. Men jag förstår dina tankar, och jag vill gärna fortsätta läsa dina inlägg så du kommer få ett mail från mig iaf.

  Ha en skön söndag kväll!
  Kram

  • Usch, nu låter jag ju nästan gnällig! 🙂 Det har blivit lite väl mycket gnäll-inlägg från min sida nu. Sedan känner jag ju också att jag blivit _extremt_ känslig mot kommentarer under graviditeten. T brukar påpeka det, och t.o.m. han får välja sina ord.

   Men lösenord känns rätt och bra just nu. Då kan jag känna mig för hur jag vill ha det inför bebisens ankomst. Jag läser andra bloggar där just lite mer personliga inlägg om barnen och där det även finns bilder på dem, är skyddade med lösenord. Och så andra mer allmänna inlägg är utan lösen. Det tycker jag funkar bra så jag ska testa det. Hellre vara för försiktig i början än att köra på fullt och sedan ångra.

   Och alla är ju välkomna att läsa! Men med lösen _vet_ jag ju vilka som läser och ser bilderna. Det känns rätt skönt faktiskt. Även om jag knappast kommer att leverera några jättehemlisar. 😉

   Kram, kram

 2. Jag funderade också mycket just i samband med att lilla T kom. Jag valde att inte blogga henne med namn och jag lägger inte ut bilder där man ser hennes ansikte. Maken är med på bild, men inte med namn. Ibland funderar jag på att skaffa lösenord för att kunna skriva mer personligt eller för att kunna blogga andra slags foton på lilla T.

 3. så olika man är. Jag har min blogg som liten.. dagbok eller info om vad vi gör. Nämner inte heller folk vid namn speciellt mycket och försöker att inte hänga ut folk. Jag har lösen på mina kortinlägg och en del inlägg jag tycker är .. för privata..

  Du vet min mail. Jag följer dig gärna! kram

  • Jag tror att ”problemet” för min del är att jag skriver så mkt om böcker och det hittar hit en massa olika människor som googlar på ngn titel, vilket ju så klart är jättekul för jag vill ju dela med mig av mina bokupplevelser. Hade jag haft min blogg som enbart dagbok eller vad man ska kalla det, hade jag nog inte känt att jag behövt lösen. T och jag startade upp en ”familje”-blogg för oss på prov där vi tänkte att vi kunde skriva om Mini och oss, men det blev för jobbigt med ännu en blogg att hålla koll på. Så nu blir det ist lite blandad kompott, men så kan jag skriva lite mer privat om Mini för er som har lösen. Så på ett ungefär går väl mina tankar.

   Kram, kram

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s