Kan jag kan du av Charlotte Perrelli och Jesper Björck

Åh, det var nästan tortyr att läsa den här boken. Snacka om att bli träningssugen! Och så kan jag inte träna med min stora mage nu… Suck… Men! Så fort bebisen är ute och jag kan börja träna igen ska jag använda mig av övningarna från den här boken! De är verkligen kanonbra.

Charlotte Perrelli har aldrig varit en träningsmänniska men bestämde sig för att ta tag i sitt liv efter att ha fött sitt andra barn. Målet var att kunna komma i sina kläder igen. Hon insåg snart att träning är ju kul och man mår bra av det, så när hon väl fått in rutinerna var det bara att köra på. Och det är just det som är tanken med boken, vilket hörs på namnet – kan jag kan du! Och det återkommer hon till flera gånger. Övningarna kräver inte så många redskap och kan med lätthet köras hemma, vilket faktiskt är en förutsättning för många i dag för att kunna/orka få in träningsrutin. Det funkar att träna en kort stund på vardagsrummets golv varje kväll. Man behöver inte köpa ett dyrt gymkort och sedan ta sig dit. Träna hemma i stället! Charlotte lät även sina barn hänga med på en del av övningarna och till slut blev det dem som peppade henne att ”vi ska väl träna nu mamma?”.

Boken är indelad i två nivåer där nivå 1 innehåller enkla övningar för alla och nivå 2 mer avancerade när man känner att man vill gå vidare. Som sagt, det är väldigt få träningsredskap som behövs och en liten yta, sedan är det bara att köra. Det är tydliga bilder och instruktioner samt vad övningen fokuserar på. Under nivå 2 hittade jag flera olika övningar som jag aldrig har testat och som jag är grymt sugen på att köra. Jag längtar efter att kunna köra dem!

Det här en perfekt träningsbok för alla som vill komma igång eller som redan är igång och vill ha tips på fler övningar. I slutet finns även färdiga program som man kan köra efter om man inte vill välja övningar själv. Jag lånade boken på bibblan och fick stå i kö och tyvärr var någon i kö även efter mig, så jag fick lämna tillbaka den alldeles för fort. Den här boken blir det till att köpa med andra ord för den bara måste jag ha och hämta inspiration från. Det är definitivt en bok jag kommer att använda mig av i min träning framöver.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s